Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

El millor setembre

L'últim mes ha estat el primer setembre amb una reducció de l'atur des del 2005

Rècord de contractes firmats, amb 27.696, un 16,8% dels quals han sigut indefinits

El millor setembre

Oriol Campuzano (ACN)

L'atur ha baixat per setè mes consecutiu a les comarques de Girona, amb 9.700 aturats menys que fa un any. La baixada ha estat la més gran en un mes de setembre, que se situa en xifres anteriors a l'esclat de la pandèmia.

És el primer setembre amb una reducció de l'atur registrat des del 2005, des de quan es tenen dades del Ministeri de Treball. Aquest mes era un període clàssic de destrucció de llocs de treball després de la temporada d'estiu, però aquest any la tendència positiva ha aconseguit que fins i tot aquest setembre es creés ocupació.

Una tendència a la baixa que ve des del febrer, en un pic de 51.025 aturats registrats en les oficines del SEPE, i que ha arribat als 35.469 aquest últim mes. Unes dades que s'assemblen a les l'hivern del 2019, just abans de l'inici de la pandèmia.

Aquest mes també ha sigut el setembre en què s'han firmat més contractes (27.696), però només un 16,8% han sigut indefinits.

Un altre símptoma d'un mercat laboral creant feines precàries és també la gran quantitat de jornades a temps parcial, com explica el Catedràtic en Dret Laboral de la UDG, Ferran Camas.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Si es redueix l'atur aquest mes és gràcies a la construcció (-204), que crea més feina que la que destrueix el sector serveis (+163). També contribueixen en aquesta baixada la indústria (-134) i l'agricultura (-43).

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?