Domingo, 05 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Salud pública

S'estableix una línia de cooperació constant entre la UV i el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

La gerèndia del departament ha participat en una jornada de col·laboració amb el professorat de la Facultat d'Infermeria del campus d' Ontinyent

Imatge de les jornades

Imatge de les jornades / Departament Xàtiva-Ontinyent

Una representació de l’equp directiu del departament de salut Xàtiva-Ontinyent DSXO així com del àrea de Docència del mateix ha participat hui en una jornada de col·laboració amb el professorat de la Facultat d’Infermeria del campus d’ Ontinyent de la Universitat de València. El motiu d’aquesta intervenció ha estat donar a conèixer les característiques especials del departament, la seua organització i funcionament i obrir una línia de cooperació constant entre la Universitat de València i el Departament de Salut.

En la Jornada ha participat la Adjunta de Docència del DSXO Jocabeth García que ha explicat totes les possibilitats formatives que ofereix el Departament al seu personal, tant en formació específica, MIR, EIR, PIR com en l’àrea de formació continua mitjançant una extensa oferta de cursos de formació de diversa temàtica que s’organitza al llarg de tot l’any entre els professionals.

També ha pres la paraula la directora d’infermeria del DSXO Marisa Beltrán que ha explicat l’organització i el funcionament de la infermeria no sols en l’àrea hospitalària sinó també en l’àmbit de l’atenció primària i ha explicat també el valor de la “sostenibilitat social” en la formació de la infermeria per tal d’oferir una assistència més humanitzada a la població.

Per la seua part la subdirectora econòmica del Departament María José Molina ha animat al professorat d’infermeria a ser dinamitzadors d’un concepte de la infermeria més ampli i no sols assistencial, on tinga cabuda la sensibilitat pel respecte al medi ambient i la sostenibilitat, àmbits en els quals el Departement és pioner en l’adopció de mesures. Molina també ha explicat el potencial investigador que té el Departament sanitari Xàtiva-Ontinyent així com la seua promoció de les accions innovadores.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Per la seua part la Gerent Margarita Llaudes ha donat a conèixer a grans trets les característiques especials, de dispersió poblacional i geográfica així com dels recursos i la cartera de serveis que disposa actualment i que veurà ampliades en un futur molt proper amb l’apertura del nou Hospital de la Vall d’Albaida a Ontinyent.

Llaudes ha dit que “creiem que hem aconseguit transmetre la il·lusió i motivació que en estos moments tenim els professionals de la Sanitat al professorat d'infermeria” i ha afegit que “és una necessitat la col·laboració entre ambdós institucions per a créixer junts amb la innovació, investigació i sostenibilitat com a part important de la nostra acció. Hem d'aprofitar el potencial que tenim en el departament tant dels professionals com d'estudiants d'infermeria per a posar a la seua disposició les possibilitats de desenrotllar-se en el camp de la innovació”

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?