Baloncesto

Kennedy Burke aterra a punt pel debut a l'Euroleague Women

El director esportiu, Pere Puig, diu que és difícil que ja pugui ser "decisiva" però espera que "ajudi".

L'Uni s'estrena a la màxima competició europea contra el Sopron hongarès de Gaby Williams.

Kennedy Burke durant el seu primer entrenament amb l'Uni Girona. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

Burke va ser la màxima anotadora de la passada lliga italiana, també té experiència a Turquia i acaba de finalitzar la seva participació a la WNBA amb els Seattle Storm.

A part d'aportar punts, també és una jugadora consistent a l'hora d'anar al rebot. Una peça que pot acabar sent decisiva però el director esportiu, Pere Puig, espera que, de moment, com a mínim ajudi a ser més competitives contra el Sopron en l'estrena de l'Euroleague Women.

El tècnic, Alfred Julbe, ja podrà comptar amb una rotació de 10 jugadores però minimitza l'impacte que pugui tenir Burke perquè li faltarà adaptació i només haurà tingut un dia per aprendre els sistemes de joc que utilitza l'equip gironí.

També ho pensa la base Laia Palau. Ha explicat que Burke ha entrat bé a l'equip, "amb un bon nivell físic perquè ve de competir", creu que els ajudarà "moltíssim" tot i que arriba amb jet lag.

Palau també ha analitzat el seu retorn a la competició i la conclusió és que necessita "agafar ritme" després d'haver estat un temps aturada: "potser jugant de 4 com contra el Bembibre no es nota tant però de base sí que es notarà".

Sopron

El Sopron, el rival de demà, és un equip que conserva bona part de l'estructura de la temporada passada, on destaca l'exGirona Gaby Williams o l'exAvenida Brooks, i incorpora molta potència interior amb Gaye. També compta amb un dels sostres d'Europa, l'hongaresa Hatar, de 2'08.

La capitana de l'Uni Girona considera que aquest equip s'ha guanyat el respecte de tot Europa després d'unes últimes temporades a molt bon nivell però pensa que cal aprofitar que també es presentarà sense tenir l'equip al complert per intentar esgarrapar una victòria que podria tenir molt valor "perquè guanyar a fora costa molt a Europa".

Julbe ha demanat que el públic sigui "el sisè jugador" perquè "a l'Eurolliga anirà d'una victòria amunt o avall, d'un bàsquet average amunt o avall". "Necessitem la nostra millor versió des del primer dia i em fa l'efecte que costarà però amb l'empenta de la gent és una mica més fàcil", ha exposat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00