Sociedad | Actualidad

La intoxicació de l'Escola de Caldes de Malavella podria ser per norovirus

Salut ha analitzat mostres de diferents aliments recollits al menjador escolar però encara no té els resultats.

El norovirus és el principal causant de gastroenteritis de tot el món.

Els 92 afectats tenen síntomes lleus.

Escola Sant Esteve. / Imatge: Google Maps

Girona

La primera hipòtesi apunta a un brot de norovirus, un virus extremadament contagiós que pot afectar persones de totes les edats i és el principal causant de gastroenteritis aguda a tot el món.

S'estan analitzant mostres de diferents aliments recollits al menjador escolar de l'escola Sant Esteve de Caldes de Malavella malgrat que, apunta Salut, de moment no hi ha conclusions determinants sobre quin seria el brot del focus.

Dels 78 afectats (76 alumnes i 2 monitors), 65 es queden a dinar a l'escola i es podrien haver contagiat directament mentre que la resta ho haurien fet pel contacte amb els primers afectats.

També s'han detectat casos entre 14 familiars dels alumnes. Tots tenen símptomes lleus però amb dolor abdominal, vòmits, mal de cap, dirarrea, mareig i febre.

El norovirus es transmet molt fàcilment directament o indirectament, tocant superífices contaminades, aliments o aigua. La contaminació alimentària es pot donar perquè els aliments hagin estat contaminats durant la producció, el tractament, la distribució o la preparació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00