Sociedad

El 38,5% de les barques controlades a Menorca pel Servei de Posidònia estaven mal fondejades

La mitjana balear de vaixells que es van haver de moure no arriba al 5%

Dos de cada cinc barques que es van controlar a Menorca estaven fonsejades sobre parderies de posidònia. / CAIB.

Mahón

Menorca ha estat l’illa on, percentualment, aquest estiu s’han hagut de recol·locar més vaixells de totes les Balears perquè fondejaven sobre una praderia de posidònia. Mentre que a l’arxipèlag només s’han reposicionat un 4,7 de barques, a Menorca ha calgut moure el 38,5%, això suposa vuit vegades més.

A nivell balear s’ha comprovat la situació de 121.900 barques de les que s’han mogut 5.712 per ser a una zona prohibida. A Menorca s’han controlat 2.600 de les que s’han hagut de moure un miler. Així s’ha constat a la valoració de la temporada de vigilància de la posidònia que ha fet avui el conseller Miquel Mir. El titular de la conselleria ja era conscient del problema perquè així ho va reconèixer al parlament ara fa dues setmanes.

Miquel Mir reconeix que enguany s’ha detectat un increment en la pressió sobre el mar per la gran quantitat d’embarcacions que han fondejat aquest estiu a les nostres costes. Val a dir que el total d’actuacions fetes per aquest servei al llarg de la temporada ha estat de 144.500

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00