Lunes, 25 de Octubre de 2021

Otras localidades

DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' Sigue en directo el 'Ágora de Hora 25' con Carmen Calvo, Pablo Iglesias y García Margallo

El Govern es fixa com a objectiu que el preu del litre de llet pugi 5 cèntims el 2022

Asseguren que la mesura és clau per salvar un sector que és essencial per Menorca

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Cadena SER

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha fixat aquest dijous com a objectiu apujar el preu del litre de llet que cobren els pagesos de Menorca dels 0,31 actuals als 0,36 euros al 2022. Per assolir-ho, De la Concha ha demanat la col·laboració i un compromís estable a tots els actors implicats (productors, indústria, elaboradors i distribució), que ha vinculat al suport de la conselleria: «Nosaltres posarem la nostra part si els altres també posen la seva, ja que si no, no servirà de res», ha remarcat.

Ha estat en el marc d’una reunió que la consellera ha mantingut aquest matí a Maó amb les organitzacions professionals agràries de l’illa (AGRAME, FAGME i Unió de Pagesos de Menorca) i l’Associació Frisona Balear, i a la que també ha assistit el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández. De la Concha ha explicat que es tracta d’una reunió més de les moltes que han mantingut sobre «el problema estructural de la llet», i que l’objectiu és «salvar un sector que és essencial per a Menorca des de tots els punts de vista».

A la vegada, la consellera ha assegurat que «com a comunitat, tenim un deute amb els productors», i ha animat també els consumidors a comprar llet local. També s’ha referit al sector de la restauració i al sector turístic i ha dit que «hauria d’estar molt orgullós dels productes lactis de l’illa». De la Concha ha explicat que el preu de la llet que cobren els pagesos de Menorca és «un problema estructural històric», ja que des de fa temps és l’indret d’Espanya on els costos de producció són més cars i és on més barat es paga la llet al ramader. A Mallorca, per exemple, la situació és més estable i els ramaders cobren el litre de llet a gairebé 0,37 euros/litre.

Per últim, De la Concha ha explicat que la conselleria està duent a terme tasques de mediació amb tots els actors del sector lacti de Menorca des de fa tres mesos, i ha qualificat d' «interessant» la pujada del preu de la llet aprovada per Coinga, tot i que ha volgut remarcar que «no es tracta de fer petites pujades puntuals, sinó de donar una solució estructural mantinguda en el temps». Cal recordar que els ramaders de Menorca produeixen 50 milions de litres de llet a l’any. D’aquests, Coinga en processa 25 milions; Queserías Menorquinas, 7 milions; i els altres 18 milions de litres són processats per 34 elaboradors més de formatge a l’illa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?