Actualidad

Nou mínim de treballadors immersos en ERTO

Els experts avisen que la falta de subministraments pot afectar la reincorporació dels treballadors, sobretot de la indústria

Los ERTEs y la Renta desbordan a los Asesores fiscalesGetty Images

Girona

L'últim mes ha acabat amb un nou mínim de treballadors immersos en expedients de regulació d'ocupació. Ara n'hi ha 3.624, deu vegades menys del que n'hi havia al principi de la pandèmia. Els experts, però, avisen que la falta de subministraments a escala global, pot afectar la reincorporació dels treballadors, sobretot de la indústria.

Els ertos, que s'han allargat fins al febrer, han predominat al sector serveis, però la retirada de les restriccions de la covid està reduint els afectats en aquest sector.

On es pot veure aturada la reincorporació dels treballadors, és en la indústria, perquè la crisi d'abastament està deixant sense materials de producció moltes empreses del sector. Ho ha alertat el catedràtic en dret laboral de la UdG, Ferran Camas, que descarta que les companyies acabin tancant.

Ferran Camas: "La falta de subministraments poden afectar la reincorporació dels treballadors en ERTO"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022417/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els ertos afecten més a les dones (2055) que als homes (1569), a causa de la bretxa endèmica de gènere i que part dels sectors més afectats estan més feminitzats.

Un de cada tres persones té una suspensió de feina a temps parcial.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00