Domingo, 17 de Octubre de 2021

Otras localidades

Les empreses d'extracció d'àrids preveuen tancar el 2021 per sobre de les xifres del 2019

La falta d'obra pública segueix sent molt baixa però el sector privat els està permetent treballar a uns nivells que qualifiquen d'acceptables

Una zona extractiva a Sant Jordi Desvalls.

Una zona extractiva a Sant Jordi Desvalls. / R.M.

Les empreses d'extracció d'àrids de les comarques de Girona preveuen tancar el 2021 lleugerament per sobre de les xifres del 2019. La falta d'obra pública segueix sent molt baixa però el sector privat els està permetent treballar a uns nivells que qualifiquen d'acceptables.

El 2020 es van extreure 3'5 milions de tones d'àrids a les comarques de Girona, quasi un 7% menys que el 2019 i de cara a 2021 preveuen un augment que podria acostar-se al 9%, cosa que els deixaria una mica per sobre d'on estaven abans de l'esclat de la pandèmia.

El president del gremi a Catalunya, Alfons Porro, diu que segueixen a mínims perquè es licita molt poca obra pública però a remolc d'alguns sectors privats que han aguantat bé la crisi, com el químic o el carni, han pogut ells també, aguantar bé.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Amb tot, Porro recalca que les naus industrials que s'han pogut construir o l'àrid que es fa servir en reformes de cases o en pisos d'obra nova segueix representant la part petita del seu negoci i, en aquest sentit, segueixen molt lluny dels volums d'àrids que gestionaven entre 2006 i 2009. Amb tot, el nombre d'empreses que hi ha a les comarques de Girona segueix estable. Ara mateix n'hi ha 23.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?