Sociedad

Es redueix un 65% el nombre de cotxes i motos al Cap de Creus

Les restriccions implantades aquest estiu han impedit l'accés de 12.000 vehicles i 30.000 persones han fet servir el bus llançadora per arribar a la Punta del Cap de Creus.

La Generalitat estudia augmentar les freqüències de busos i estendre el servei a altres zones del parc.

Els alcaldes de Roses i Cadaqués amb la secretària d'Acció Climàtica i el director del Parc Natural. / Imatge: Agència ACN

Girona

De 55.913 vehicles que es van registrar el 2020 s'ha passat a 20.250 i, segons les xifres fetes públiques pel Departament d'Acció Climàtica, per accedir a la zona de la Punta, a Cadaqués, 30.000 persones han utilitzat el bus llançadora.

A Roses, les restriccions han evitat l'entrada de 12.000 vehicles a Cala Jòncols. En total, 71.511 persones han passat pels diferents punts d'informació del parc.

Anna Barnardas, Secretària d'Acció Climàtica

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634120534326/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els alcaldes de Roses i Cadaqués destaquen que, a diferència de l'estiu anterior, en què hi havia col·lapses cada setmana, aquest any no n'hi ha hagut.

La Secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha explicat que hi havia el risc de "morir d'èxit" i ja avança que la freqüència dels busos -ara de 20 minuts- s'ampliarà i no descarten implantar busos per accedir a d'altres zones del parc a les que ara encara s'accedeix amb el cotxe particular.

Un d'aquests llocs on s'estudia implantar busos llançadora és Roses però l'alcalde, Joan Plana, ha dit que, de moment, no hi ha terminis.

Segons Barnadas, l'accés amb bus en aquestes zones més concorregudes permet fer una millor visita, perquè hi ha menys gent, i també s'aprofita el trajecte per explicar al visitant que es troba en un espai natural protegit i el que això comporta.

A part de les restriccions a Cadaqués, també hi ha hagut controls d'accés a les cales de Roses que estan a dins del parc i a la pista forestal entre Puignau i Tavallera, a Port de la Selva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00