Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

Ofensiva policial contra la brutícia als carrers de Girona

L'ajuntament destina 19 agents de paisà que es dedicaran exclusivament a vigilar les zones dels contenidors

Madrenas i Berloso, en roda de premsa

Madrenas i Berloso, en roda de premsa / D. P.

L'ajuntament de Girona ha destinat 19 agents de paisà que es dedicaran exclusivament a vigilar les zones dels contenidors, i que posaran multes d'entre 500 i 12.000 euros a les persones que llancin les bosses o mobles al carrer.

Els policies i agents ambientals es dedicaran a vigilar els set dies de la setmana les zones amb més problemes, com són aquells carrers de l'Eixample al voltant d'on s'ha activat el sistema de contenidors amb xips. L'alcaldessa Marta Madrenas ho ha definit com un "dispositiu especial neteja en tots els sentits", i ha afegit que "no podem ampliar fins a l'infinit els recursos que dediquem a la neteja i hem d'aconseguir la gent no embruti la via pública". D'aquesta manera, vol combatre un incivisme que ha anat en augment durant la pandèmia a diverses ciutats del país.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La 'task force' estarà format per 15 nous policies que acaben d'incorporar-se al cos, a més dels tres agents ambientals de l'ajuntament. La resta d'agents també ha rebut ordres de vigilar les 350 illes de contenidors de la ciutat, i en especial les persones que deixen voluminosos i que llancen la brossa a les papereres. La campanya va acompanyada d'una bustiada amb díptics informatius i instal·laran tòtems en algunes zones "més problemàtiques".

És l'enèsima campanya per la neteja, ja que fins ara les anteriors no han funcionat, segons ha admès el regidor Eduard Berloso, perquè no hi destinaven prou agents: "No estem contents d'aquella campanya, vam prendre nota de les coses que s'havien de millorar i una d'elles era la dedicació de recursos humans".

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L'ajuntament ha fet especial èmfasi amb els comerços i bars i restaurants perquè cuidin els entorns dels seus locals, i també ha demanat als veïns que delatin les persones que vegin que acostumen a embrutir els carrers.

Les multes poden anar des dels 500 euros per llançar la brossa en una paperera fins a 12.000 euros per abandonar un moble al mig de la via pública.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?