Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

El Col·legi de Metges obre expedient a diversos metges antivacunes o partidaris de pseudociències

Segons el Col·legi, són menys de deu casos a tota la província però s'exposen a sancions per vulnerar el codi deontològic.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges. / Imatge: Ràdio Girona

En una entrevista al programa Soroll per valorar l'evolució de les dades de la covid, el president del Col·legi de Metges, Josep Vilaplana, ha revelat que els últims mesos han obert diversos expedients a metges que han fet posicionaments contraris a la vacunació sistemàtica -com s'ha fet ara amb la Covid- o per recomanar pseudociències.

Vilaplana ha advertit que no són gaire casos però recorda que oposar-se a les vacunes o a qualsevol altre mètode avalat científicament vulnera el Codi Deontològic de la professió.

Actualment s'està recollint informació de cada cas i serà una comissió interna del Col·legi la que dirimirà si s'ha d'aplicar algun tipus de sanció.

Abans del Coronavirus, el col·legi de Metges de Girona ja havia obert expedients a dos col·legiats per donar informació que es va considerar "esbiaxada" sobre la vacunació infantil obligatòria.

Escolta l'entrevista sencera aquí.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Bones dades de la pandèmia

En aquesta mateixa entrevista, Vilaplana ha admès que les dades de la pandèmia són positives. Ara mateix el risc de rebrot és de 54 punts, la dada més baixa des del 12 de juliol de l'any passat.

El nombre de casos confirmats segueix baixant setmana rere setmana. Els últims set dies són 248 i de cada 100 PCR o Test d'antigens que es fan, només 2 donen positiu.

Als hospitals gironins hi ha a dia d'avui, segons les dades de Salut, 22 pacients positius per Covid: 7 dels quals a la UCI. Fa un mes just, a les unitats de cures intensives n'hi havia 25.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?