Domingo, 17 de Octubre de 2021

Otras localidades

Josep Marí veu coherent el Pla de Ports com a regulador de l'arribada de turistes

Més per Menorca ho refusa i posa l'exemple d'Addaia que doblarà l'espai que té ara per amarraments

Més per Menorca posa en dubte que el nou Pla General de Ports vagi a controlar l'arribada de noves embarcacions i turistes.

Més per Menorca posa en dubte que el nou Pla General de Ports vagi a controlar l'arribada de noves embarcacions i turistes. / PIXABAY.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha considerat aquest dimecres que el Pla General de Ports de Balears 2018-2033 és "coherent" amb l'objectiu de gestionar la massificació turística a la comunitat autònoma.

 

Així ho ha expressat el conseller en el ple de Parlament d'aquest dimecres, en ésser preguntat per aquest document per part de la diputada d'el Grup Mixt-MÉS per Menorca Patrícia Font.

Marí ha recordat que el Pla General de Ports "estableix límits per primera vegada" i no preveu la construcció de noves instal·lacions o projectes, sinó que fa reserves de determinats espais.

Així, ha explicat que l'objectiu de el Pla és "racionalitzar" els espais dels quals es disposa. També ha detallat que el Pla està en fase d'al·legacions, per la qual cosa el Govern continuarà "amb el diàleg" per aconseguir  que el document sigui "bo per a la ciutadania".

La diputada Patrícia Font ha assegurat que espera que les revisions el Pla "es facin amb la mirada més fina de criteris de sostenibilitat", ja que "estem en un moment de canvi climàtic i aquestes actuacions són fonamentals".

Font també ha posat en dubte la coherència d'aquest Pla, tal com està, perque permet l'ampliació del port d'Addaia on es doblarà l allàmina d'aigua dedicada a amarraments. A més això incidirà directament en espais protegits com el parc natural de s'Albufera des Grau o la reserva marina del nord de Menorca.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?