Sábado, 23 de Octubre de 2021

Otras localidades

Dos anys sense collita pels senglars

Una parella d'agricultors del Baix Llobregat engega una campanya de micromecenatge per compensar els danys que els provoquen des de fa més d'un any els senglars

Les destrosses causades pels senglars als camps de síndries

Les destrosses causades pels senglars als camps de síndries / Cadena SER

Crit d'auxili d'una parella d'agricultors del Baix Llobregat que per culpa dels senglars ho han perdut gairebé tot. Abans de la pandèmia, se'ls colava algun porc als camps, però últimament en tenen uns 15 cada nit i els han deixat sense fruita i verdura per vendre.

Són el Toni i la Moni i el seu projecte es diu Terra Mullada. Tenen camps a Sant Climent de Llobregat i a Abrera i venen el que produeixen a Barcelona i el Baix Llobregat, però fa gairebé dos anys que les seves collites són molt minses perquè els senglars arrasen amb tot el que cultiven. A més, el temporal Gloria els va destrossar el camp de cirerers per culpa d'un gran despreniment.

"L'any passat no vam agafar cap meló. Cap ni un. I tenim més d'una hectàrea de camps de melons", detalla el Toni. I el mateix amb els arbres fruiters, en dos anys calculen que n'han perdut 3.000. "Tomben totes les branques perquè els senglars petits puguin menjar".

"Fan malbé fins i tot les verdures que no els agraden com les esbargiries. "Les trenquen per poder agafar cucs de sota terra".

Aquestes destrosses els han fet caure els ingressos en picat i per això acaben d'engegar una campanya de micromecenatge. Volen recaptar entre 20.000 i 30.000 euros per pagar el lloguer dels camps, acabar d'encerclar-los amb una bona tanca i posar també un petit ramat amb un parell de gossos que ajudin a foragitar els senglars.

"Som conscients que el problema dels senglars és generalitzat, creiem que calen grans mesures per combatre'ls, però això necessita temps i nosaltres no en tenim", diu el Toni. "I tampoc creiem que les batudes de caça siguin la solució".

Les aportacions es poden fer a través de la plataforma Tot Suma fins el 17 de novembre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?