Actualidad

9 de cada 10 famílies ateses per la Creu Roja tenen problemes per omplir la nevera

Més de la meitat no tenen ingressos estables, i el repte de l'entitat és que aquestes necessitats siguin temporals per la crisi de la covid

Jordi Martori, a Ràdio Girona / J. A.

Girona

9 de cada 10 famílies gironines ateses per la Creu Roja tenen problemes per omplir la nevera. Més de la meitat no tenen ingressos estables, i el repte de l'entitat és que aquestes necessitats siguin temporals per la crisi de la covid.

El 90% dels usuaris creu que seguiran necessitant ajuda bàsica els pròxims mesos. Aquesta situació es deu pel fet que en 4 de cada 10 cases l'ingrés principal sigui prestacions, i per primera vegada en molts anys, no procedeix dels salaris.

Són algunes de les conclusions d'una enquesta realitzada a 1.000 persones ateses per la Creu Roja. El coordinador de l'entitat a Girona, Jordi Martori, espera que les dades puguin anar reduint-se a mesura que avança la recuperació econòmica. Són declaracions a 'Soroll' de Ràdio Girona.

Jordi Martori, coordinador de Creu Roja Girona

10:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022777/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de l'inici de la pandèmia i fins aquest setembre, més de 83.000 persones han rebut atenció de primera necessitat per part de la Creu Roja. El triple del que acostumaven a atendre, cosa que representa prop de 455 tones d'aliments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00