Renaixement a Itàlia

L'Uni Girona frega l'excel·lència davant l'imbatut Schio i el supera per 68-76

Burke, Gardner, Drammeh i la defensa permeten sumar la primera victòria a l'Euroleague Women

Les jugadores de l'Uni celebren la victòria a la pista d'Schio. / Imatge: Euroleague Women

Girona

L'Uni Girona ha corregit la traçada amb un cop de volant a l'abast de molt pocs equips. Després d'una de les actuacions més pobres en competició domèstica de la seva història recent ha estrenat el caseller de l'Eurolliga amb un dels partits més rodons i brillants que se li recorden a la màxima competició europea.

Vist el que s'ha vist avui a Itàlia, la sensació d'haver deixat escapar el Sopron a Fontajau és més viva però son les servituds d'un equip que segueix sense estar al complert. La Burke que va jugar contra les hongareses amb jet lag ha estat decisiva contra Schio i la Frida Eldebrink que avui ja s'ha vestit de curt però que no ha tingut ni un sol minut no trigarà a encarir els minuts d'estada a pista. I encara faltarà Maria Araújo.

L'equip gironí ha sortit a pista d'una manera molt diferent a com ho va fer a Logronyo i ha manat en el marcador gairebé des del salt inicial. Ben aviat ha tingut un +10 (2-12) però després de la reacció local s'ha arribat al final del primer acte amb un 20-24 prometedor.

Al segon quart ha estat quan s'ha vist clar que Julbe, Antoja i les jugadores s'havien dit les coses clares. El joc era un altre i la distància s'ha eixamplat a partir de la defensa i la inspiració de Laia Flores. Després d'una contra de Julia Soler l'avantatge ha arribat als 11 punts, que han quedat en 9 al descans; 32-41.

El tercer quart ha estat pelut. Gruda, fins aleshores superada, ha començat a produir, l'Uni s'ha carregat de faltes ben aviat i entre l'activitat de la pivot francesa, la gran quantitat de tirs lliures i la defensa zonal, les italianes s'han arribat a acostar fins als 5 punts.

Però l'Uni ha acabat trobant el fil en atac i després d'un 2+1 de Burke i triple posterior de la nord-americana (17 punts a aquestes alçades de partit) la renda s'ha enfilat fins als 13 punts.

Drammeh, amb un altre triple impossible l'ha estirat fins als 16 i s'ha acabat entrant a l'últim quart amb un +14 que deixava el camí molt aplanat però encara no asfaltat.

Schio ha apretat l'accelerador a l'inici de l'ultim quart amb atacs molt ràpids i una defensa asfixiant i s'ha arribat a posar a 10 amb pilota per baixar-ho encara més però Burke i Drammeh han tornat a punxar el globus amb un contraatac i una pilota recuperada i la distància s'ha tornat a estirar fins als 15 punts i Reisingerova l'ha ampliat fins a 17 quan només quedaven 5' per al final.

La victòria no perillava tot i que les italianes, a la desesperada, han aconseguit evitar sortir amb la cara pintada del pavelló (68-76).

Burke, amb 19 punts i 6 rebots; Gardner amb 15, 4 rebots i 7 assistències i Drammeh, amb 13 punts han liderat un equip en el que també ha brillat Laia Palau. La capitana, més recuperada, ha jugat quasi 28 minuts en els que ha tingut de repartir 6 assistències i fer molta feina fosca en defensa.