Actualidad

Publicades les propostes de la ciutadania per als primers Pressupostos Participatius de Crevillent

Les propostes podran votar-se a partir de dilluns 18 d'octubre i fins al dia 24

Crevillent

L'Ajuntament de Crevillent ha donat a conéixer les dotze propostes veïnals seleccionades per als primers Pressupostos Participatius de Crevillent, mitjançant els quals es destinaran 20.000 euros a projectes en les pedanies i 50.000 a iniciatives en la resta de població.

Segons ha indicat la regidora de Participació Ciutadana Ana Vanesa Mas, les propostes podran votar-se a partir de dilluns 18 d'octubre i fins al dia 24 en el Centre Jove, triant tres de les opcions. Per a això és necessari ser major de 16 anys i estar empadronat/da en el terme municipal.

Categoria general:

  1.  Seguretat Ciutadana. Instal•lació d'un semàfor per a la regulació del trànsit de vianants en l'encreuament de l'Avinguda Sant Vicent Ferrer amb el Passeig de l'Estació.
  2.  Estudi per a la recuperació de rètols i cartells històrics. Estudi per a l'arxiu històric de Crevillent de rètols i cartells d'empreses com a patrimoni cultural.
  3.  Revitalitzar el Passeig del Calvari. Ampliar la zona de jocs i instal•lar para-sols perquè hi haja més zona d'ombra.
  4.  Substitució de la jardineria municipal per flora autòctona. Substitució de plantes ornamentals per plantes aromàtiques pròpies de la flora autòctona, com a timó, tomaní, lavanda, baladres o moltes altres que es troben en la nostra serra, la qual cosa contribuiria a estalviar aigua.
  5. Fons d'emergència social. Ampliació de les ajudes econòmiques a les famílies en situació de vulnerabilitat social i minimitzar l'impacte de la crisi provocada per la pandèmia.
  6.  Els nostres residus, la nostra responsabilitat. Realització d'un estudi de viabilitat de la recollida de fem selectiu en origen (recollida "porta a porta") amb la descripció dels models a nivell domèstic i comercial, els calendaris de recollida, personal, vehicles i material necessaris per a la seua implantació. Així com una estimació de l'evolució dels fluxos de residus i un estudi de la normativa pertinent.
  7. "Nyas Coca Festival". Festival de cap de setmana d'oci amb diferents activitats (concerts, tallers, conta-contes, productes gastronòmics locals...).
  8.  Jardins verticals. Posar en els murs d'un o dos edificis municipals un jardí vertical, atés que els jardins purifiquen l'aire, redueixen la temperatura i el so ambiental oferint un entorn agradable.
  9.  Millores en les vies públiques. Posar més bancs en les voreres de l'Avinguda Sant Vicent Ferrer per a les persones majors.
  10.  Crevifolk Fest. Festival de tres dies on hi haja música, dansa, artesania, poesia, jocs i gastronomia popular.
  11.  Creació d'un Observatori Municipal de l'Aigua. Mecanisme perquè les persones de Crevillent puguen aportar propostes i reclamacions per a la millora del servei, coordinació amb les entitats municipals i també amb l'empresa privada.
  12. . Instal•lació de pilars en la Rambla. Instal•lació de pilars manuals a l'altura de l'Obelisc i del Rocòdrom Municipal per a posar-los els dies que hi haja activitats o concerts a l'Auditori de la Casa de Cultura.

Categoria Pedanies:

  1.  Pista poliesportiva. Pista poliesportiva polivalent en la pedania de San Felipe Neri.
  2.  Millora del Parc de El Realengo. Millora del parc que hi ha prop del Centre Cívic i els nous jocs infantils.
  3.  Il•luminació jardí posterior consultori mèdic de El Realengo. Afegir diversos fanals en aquesta zona enjardinada.
  4.  Millora instal•lacions antic cinema de El Realengo. Adequació de la part exterior de l'edifici de l'antic cinema.
  5.  Millora jardins de El Realengo: Millora de les zones enjardinades al voltant de la Plaça de l'Ajuntament, unificació de la decoració amb la zona enjardinada de l'Església.

Ana Vanesa Mas ha agraït la gran participació de la gent en esta iniciativa i ha animat a la població crevillentina a participar en les votacions seguint sempre les mesures higienicosanitàries oportunes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00