Actualidad

El rector de la UdG tanca mandat amb un compromís pel català

Quim Salvi ha rebut el 74% de suport del claustre de la universitat i es presentarà a les eleccions del novembre

Alumnes de primer de grau de la UdG, en una foto d'arxiu / ACN

Girona

El rector de la Universitat de Girona ha tancat el seu primer mandat amb el compromís de garantir l'ús del català en les aules. Al voltant d'un 80% de les classes s'imparteixen en català, i només en un grau s'utilitza en menys del 40% de les assignatures.

Són dades que formen part d'un informe que apunta que el català és la llengua predominant en l'àmplia majoria de graus que s'imparteixen a la universitat. Quim Salvi ha assegurat que el centre està treballant perquè es respecti la llengua que marquen els plans d'estudis.

Quim Salvi: "Mantenir el compromís en l'ús i la defensa de la llengua catalana"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022796/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El rector ha rebut el 74% de suport del claustre de la universitat. Les eleccions seran al novembre i Salvi ja ha anunciat que es presentarà a la reelecció.

Despeses milionàries per la pandèmia

La Universitat de Girona ha tingut una despesa extra de 4,5 milions d'euros des de l'inici de l'estat d'alarma. La Generalitat ha fet una transferència d'uns 3 milions, mentre que el milió i mig restant l'ha hagut d'assumir la UdG amb fons propis.

Bona part dels diners s'han destinat a comprar gels hidroalcohòlics, mascaretes, i llicències de programes informàtics per oferir docència a distància.

Aquest curs hi ha un nombre més elevat d'estudiants que cursen graus a la UdG en comparació amb l'any passat, mentre que el nombre d'alumnes en màsters i postgraus s'ha mantingut. Això implica que la comunitat educativa de la universitat gironina englobi uns 18.000 estudiants.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00