Tenis

Badosa es fa gran a Indian Wells

La tennista gironina derrota l'exnúmero 1 mundial, Victoria Azarenka, en tres hores i entra de ple en la lluita per acabar al top 10.

Paula Badosa celebrant el seu primer gran títol / Getty Images

Girona

La begurenca Paula Badosa continua el seu any triomfal. Ha guanyat el Masters 1000 d'Indian Wells, el que es considera el cinquè Gran Slam del circuit, i farà un salt espectacular al rànquing WTA, on passarà del lloc 27 al 13.

Això després de més de 3 hores de lluita contra l'exnúmero 1 mundial, la bielorrusa Victoria Azarenka, amb qui ha protagonitzat un partit extenuant ple d'alternatives.

El primer set ha durat una hora i 19 minuts i ha semblat més de terra batuda que de pista ràpida, amb intercanvis de cop llarguíssims -com el que el l'ha tancat- i ha obligat les jugadores a una gran duresa mental i física.

Badosa ja ha hagut de salvar tres pilotes de trencament al seu primer servei però el l'ha tirat endavant. El mateix ha hagut de fer Azarenka per establir el 2-1 al seu favor i Badosa n'ha neutralitzat dues més al seu segon servei per situar el 2-2 al marcador.

La gironina portava la iniciativa, amb cops molt profunds i ajustats i ha desaprofitat dos serveis per haver liquidat el primer set molt abans. Amb 3-4 i servei al seu favor, però, ha vist com Azarenka li tornava el 'break' per fer pujar el 4-4 i també ha contrarrestat el trencament de Badosa a l'onzè joc per forçar el tie break on, com durant tot el set, la bielorussa ha demostrat tenir moltes vides.

Badosa ha situat el 4-0 però la jugadora de Minsk ho ha llimat fins al 4-3 i ha semblat que podria tornar-lo a empatar però la tennista de Begur va acabar decantant el desempat per 7-5.

Azarenka ha sortit com un llampec a jugar el segon set i l'ha resolt amb només 33 minuts. Badosa ha perdut el servei inicial i ha trigar uns quants jocs a retrobar el seu nivell.

Ha millorat al tram final del set i això li ha permès començar el tercer recuperant el seu tennis. De seguida ha obet forat amb el 2-0 però, com tot el partit, Azarenka -exnúmero 1 mundial i guanyadora de 3 Gran Slam- ha fet gala del seu esperit competitiu per igualar-ho a 2.

Badosa ha seguit lluitant tot i tenir molts problemes amb el primer servei que Azarenka penalitzava sempre però l'equilibri s'ha mantingut fins al novè joc, on la bielorrussa ha trencar el servei de Badosa i ha servit per apuntar-se el seu tercer Indian Wells de la seva carrera.

Però tot i començar amb un 30-0 en contra, Badosa ha salvat el joc i després el seu servei i obligat Azarenka a forçar un desempat on Badosa, com al primer parcial, s'ha apuntat gràcies a un començament fulgurant.

La tennista gironina ha agraït a Azarenka haver estat "una inspiració" per ella i ha confessat que "quan tenia 14 o 15 anys i la veia guanyar Gran Slams".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00