Miércoles, 08 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Arrenca el V Congrés Nacional d'Ecoturisme al Llatzeret

El Secretari d'Estat de Turisme destaca que és un segment en creixement constant

El Llatzeret acollirà aquest congrés que definirà les actuacions a realitzar per potenciar el turisme de natura.

El Llatzeret acollirà aquest congrés que definirà les actuacions a realitzar per potenciar el turisme de natura. / Ministerio de Turismo.

Menorca ha inaugurat aquest dimarts el cinquè Congrès Nacional d’Ecoturisme que es celebrarà l’illa del Llatzeret de Maó fins dijous. Entre els assistents a la inauguració destacava el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, qui ha ratificat avui l'aposta que el Ministeri de Turisme està fent pel turisme de natura i l'ecoturisme, un producte que cada cop estira més gent.

Valdés ha destacat que entre 2016 i 2019, els turistes que van viatjar a Espanya tenint com a motivació principal el turisme de natura van créixer un 14,2%. Però el que és més rellevant, la despesa que aquests visitants van generar va créixer un 81%. En el que portem de 2021, amb dades actualitzades al mes d'agost, els turistes internacionals que han visitat àrees naturals al nostre país o destinacions rurals representen ja el 30% del total.

El Secretari d’estat també ha destacat que el turisme de natura ja només té per sobre el de sol i platja. A més, Balears ocupa una posició de lideratge en aquest segment de turistes i acumula ja el 52% de la despesa total generada per aquests visitants.

Valdés afirma que aquestes dades constaten que la varietat de paisatges i espais protegits ben conservats actua com a atractiu bàsic de les destinacions turístiques. I tenint en compte que Espanya és el país europeu amb major percentatge de superfície protegida i líder mundial en nombre de Reserves de la Biosfera amb 53, aquest capital natural pot aprofitar-se encara millor per a generar benestar i ocupació, assegurant la sostenibilitat del nostre model turístic.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?