Sábado, 27 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Pere Melis rebrà la Medalla d'Or de Ciutadella a títol pòstum

El Ple municipal ho aprovarà aquest dijous previsiblement

L'Ajuntament de Ciutadella vol reconèixer així la tasca d'en Pere Melis a títol pòstum.

L'Ajuntament de Ciutadella vol reconèixer així la tasca d'en Pere Melis a títol pòstum. / XARXA DE BIBLIOTEQUES DE MENORCA

El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella d’aquest dijous valorarà la proposta de concedir la Medalla d’Or de la ciutat a títol pòstum a Pere Melis Pons, en reconeixement a la seva aportació en l’estudi i divulgació de la llengua catalana. Els tràmits per fer realitat aquesta distinció es van iniciar el febrer de 2020, però la pandèmia havia obligat a posposar-la en el temps.

 

La persona encarregada de redactar la memòria de mereixements del distingit ha estat Margarita Cursach Seguí, filòloga i experta en la persona de Pere Melis, i un dels aspectes que ella destaca és que Pere Melis fou l’espipollador de la riquesa lèxica de la comunicació oral. Amb prop de 7000 articles i durant més de vint anys, va fer present les paraules de la seva generació i de tot un poble.

 

L’acte formal de proclamació de la distinció tindrà lloc el 16 de gener de 2022, durant l’acte institucional de l’Ajuntament de Ciutadella amb motiu de la Diada de Menorca.

 

Per altra banda, el Ple aprovarà el nomenament dels tres regidors que aniran dalt cavall a la processó dels Tres Tocs del 17 de gener de 2022. Les persones designades són Maria Jesús Bagur (amb Andreu Cardona de suplent), Gràcia Mercadal (amb Maria Alexandra Moll de suplent) i n’Isabel León ( amb Esperança Juaneda de suplent).

 

L’acord quedarà condicionat al transcurs de la pandèmia i a la realització dels actes protocolaris de Sant Antoni.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?