Sociedad

Deixaran en llibertat l'informàtic de la DGT a Girona que distribuïa carnets de conduir falsos

En va arribar a posar en circulació 2.000 i les persones que van pagar per tenir aquests permisos de conducció encara el poden seguir utilitzant amb impunitat.

Una imatge del dispositiu. / Imatge: Mossos

Girona

L'informàtic imputat en aquesta causa -que treballava per la DGT de Girona a través d'una empresa externa- podrà sortir de la presó abonant una fiança de 100.000 euros mentre que la seva parella i la mà dreta hauran de pagar-ne 5.000.

Estaven a la presó de manera preventiva des de mitjans de maig, quan van ser detinguts en un macroperatiu de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional.

La banda està acusada d'haver falsificat més de 2.000 carnets de conduir. Al principal sospitós se'l considera l'autor material dels documents i també el que els activava a través d'una aplicació de la mateixa Direcció General de Trànsit.

L'informàtic accedia a totes les bases de dades i creava aquests carnets de conduir per a beneficiaris que pagaven entre 3.000 i 15.000 euros en funció del nombre de llicències que demanaven.

D'aquesta manera sortien a la carretera al volant d'un vehicle sense cap tipus de formació ni haver superat cap examen. Gran part encara ara segueixen conduint amb aquests carnets pels problemes jurídics que està tenint la DGT per treure'ls de circulació.

Segons la interlocutòria del jutge, les declaracions fetes a responsables de la DGT indiquen que l'informàtic, com a extern, no tenia claus d'accés a aquestes bases de dades, per la qual cosa es pressuposa que hi va accedir de manera il·lícita.

La investigació també conclou que la trama tenia diferents nivells. L'informàtic estaria al capdamunt; en un segon nivell hi hauria la seva mà dreta i també s'identifiquen captadors de clients a la zona de Girona i Vic, altres persones que s'encarregaven d'obtenir la informació per elaborar els carnets, distribuir-los i cobrar-los i també hi hauria els encarregats de blanquejar els beneficis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00