Sábado, 04 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Endesa ha de demanar el canvi de combustible a la tèrmica de Maó

Juan Pedro Yllanes replica a Asunción Pons pel retard en l'us del gas com a substitut del fuel-oil

La petició de canvi de combustible l'ha de plantejar Endesa davant el Govern central i no cap institució de les Illes.

La petició de canvi de combustible l'ha de plantejar Endesa davant el Govern central i no cap institució de les Illes. / Arxiu.

Endesa haurà de demanar al Govern central el canvi de combustible a la central tèrmica de Maó i no les administracions illenques. Així ho ha explicat el vicepresident del Govern balear Juan Pedro Yllanes al Parlament.

Ho ha fet com a resposta a la diputada menorquina del PP Asunción Pons qui ha recriminat que cap institució de Balears havia demanat el canvi de combustible per reduir l’emissió de fums contaminants. Pons ha recordat al Parlament la resposta per escrit del Govern central al Senat de fa pocs dies on l'Executiu central reconeixia que cap Administració de les Illes havia demanat el canvi.

 

Yllanes ha explicat que el procediment a seguir és un altre i que és Endesa qui ha de sol·licitar-ho formalment, cosa que encara no ha fet. El vicepresident del Govern ha explicat que des de l'Executiu autonòmic ja s'ha aconseguit el compromís de Madrid per a que accepti de seguida la petició de canvi de combustible de cara a la tèrmica de Maó per a que empri un de menys contaminant.

 

No obstant, Yllanes ha recordat que des del Govern balear ja han reduït les hores de funcionament de les turbines de fuel-oil el que implica rebaixar la contaminació de l’aire de Maó.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?