Política

Endesa ha de demanar el canvi de combustible a la tèrmica de Maó

Juan Pedro Yllanes replica a Asunción Pons pel retard en l'us del gas com a substitut del fuel-oil

La petició de canvi de combustible l'ha de plantejar Endesa davant el Govern central i no cap institució de les Illes. / Arxiu.

Mahón

Endesa haurà de demanar al Govern central el canvi de combustible a la central tèrmica de Maó i no les administracions illenques. Així ho ha explicat el vicepresident del Govern balear Juan Pedro Yllanes al Parlament.

Ho ha fet com a resposta a la diputada menorquina del PP Asunción Pons qui ha recriminat que cap institució de Balears havia demanat el canvi de combustible per reduir l’emissió de fums contaminants. Pons ha recordat al Parlament la resposta per escrit del Govern central al Senat de fa pocs dies on l'Executiu central reconeixia que cap Administració de les Illes havia demanat el canvi.

Yllanes ha explicat que el procediment a seguir és un altre i que és Endesa qui ha de sol·licitar-ho formalment, cosa que encara no ha fet. El vicepresident del Govern ha explicat que des de l'Executiu autonòmic ja s'ha aconseguit el compromís de Madrid per a que accepti de seguida la petició de canvi de combustible de cara a la tèrmica de Maó per a que empri un de menys contaminant.

No obstant, Yllanes ha recordat que des del Govern balear ja han reduït les hores de funcionament de les turbines de fuel-oil el que implica rebaixar la contaminació de l’aire de Maó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00