Sábado, 27 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Trànsit aposta per les noves tecnologies per millorar la seguretat

A la C-17 es farà una prova pilot per alertar els conductors d'una incorporació perillosa de vehicles i s'utilitzarà la intel·ligència artificial per detectar l'ús del telèfon mòbil al volant

Cotxes circulant per un tram de la C-17

Cotxes circulant per un tram de la C-17 / ACN

El Pla de Seguretat Viària 2021-2023 incorpora mesures per reduir les víctimes mortals en un 15% a Catalunya. Entre elles, la utilització de la intel·ligència artificial i les noves tecnologies per reduir les conductes de risc al volant. L'any que ve, per exemple, el Servei Català del Trànsit farà una prova pilot per minimitzar el perill d'accident a la C-17 entre Aiguafreda i Centelles.

A la C-17 hi ha una incorporació a l'alçada de l'hostal del Pinós que el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, qualifica de "diabòlica" pels accidents i situacions de risc que provoca. És el carril d'entrada que hi ha al costat d'aquest establiment, entre Aiguafreda i Centelles. I és aquí on es provarà un sistema de cruïlla intel·ligent: un dispositiu detectarà els vehicles que es volen incorporar a la C-17 en aquest punt i, automàticament, s'encendrà un senyal lluminós a l'autovia perquè els vehicles redueixin velocitat o canviïn de carril.

El director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, ha destacat la importància d'alertar els conductors, que circulen a una velocitat elevada per la C-17, que es trobaran de cop un altre vehicle accedint a la via. En aquest sentit, provaran també un sistema per alertar de la presència de ciclistes als túnels i d'animals a la calçada. .

Trànsit i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació estan treballant per poder detectar els conductors que circulen mirant el mòbil o sense cinturó a través de les càmeres instal·lades a les carreteres. Es farà a través d'un sistema d'intel·ligència artificial que serà capaç de detectar aquests comportaments i enviar les imatges als Mossos d'Esquadra que tramitaran la sanció corresponent.

El Pla de Seguretat Viària contempla també mesures de les de sempre per reduir el nombre de morts a les carreteres. Per exemple, la intensificació dels controls d'alcoholèmia i de drogues. En aquest sentit, el director Ramon Lamiel ha explicat que estan treballant amb els Mossos d'Esquadra per fer proves a tots els conductors que aturin, sigui quin sigui el motiu pel qual els han aturat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?