Actualidad

Restringit el consum d'aigua a 22 municipis de l'Alt Empordà per la sequera

La Generalitat redueix en un 25% l'aigua que podran utilitzar els pagesos per regar els camps

L'ACA preveu restriccions a noves zones si la sequera es manté

La Jonquera

Decisió dràstica a l'Alt Empordà com a conseqüència de la sequera que afecta la zona. L'Agència Catalana de l'Aigua ha comunicat aquest dijous restriccions en tots els usos, ja que a la conca de la Muga en el que portem d'any ha plogut menys de la meitat del que ho acostumava a fer.

La Generalitat redueix en un 25% l'aigua que podran utilitzar els pagesos per regar els camps, un 30% els usos recreatius i un 10% pels ramaders. També es redueix el reg de jardins i zones verdes. S'aplica als 22 pobles de l'Alt Empordà que s'abasteixen d'aqüífer, a l'entorn de la Muga i el Fluvià. Hauran de reduir el volum que n'extreuen amb un màxim de 250 litres per habitant i dia.

Mesures que la consellera Teresa Jordà avisava que serien per evitar mals majors: "Sí que hi ha zones on ja veiem que hi ha dificultats i es fan intervencions concretes". Són restriccions similars a les que s'apliquen des de fa unes setmanes a l'Anoia i a l'Alt Penedès, on segueixen en alerta.

Jordi Molist: "En zones desconnectades dels embassaments o de pantans de menys capacitat"

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023267/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'ACA no descarta ampliar a altres zones, sobretot de zones aïllades o que treuen l'aigua d'algun aqüífer. Jordi Molist, director de l'àrea d'abastament, ha apuntat a Ràdio Girona que, si es manté la situació d'escassetat, és "molt probable" que calguin noves mesures "en zones desconnectades dels embassaments o de pantans de menys capacitat".

La situació per als municipis que s'abasteixen del pantans de Sau i Susqueda -és a dir l'àrea metropolitana, Girona i la Costa Brava- no és tan alarmant. Les reserves estan 70% i l'abastament està garantit per almenys un any.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00