Sociedad

La nova Clínica Girona obrirà el 9 de desembre

L'equipament gros ja és dins, la façana principal s'acaba de tancar i el trallsat del que s'aprofita del vell i els malalts ingressats es farà entre el 4 i el 8.

Ha costat gairebé 70 milions d'euros i ha de ser la palanca per transformar l'entrada sud de la ciutat.

Una imatge del tram final de les obres. / Imatge: Clínia Girona

Girona

Amb l'entrada d'un equip de ressonància magnètica provinent dels Estats Units s'ha donat per acabada la instal·lació de l'equipament gros (ressonàncies, tacs, quirofans), cosa que permet tancar definitivament la façana principal encara que una part és desmuntable per si d'aquí a uns anys han de canviar alguns d'aquests aparells.

"Les obres van sobre la planificació prevista", diu el gerent Carles Espígol, i si no hi ha cap contratemps, la intenció dels és obrir la nova clínica el 9 de desembre. El trasllat del personal, l'equipament que s'aprofita de l'antiga seu, com aparells de cirurgia laparoscòpica que s'han comprat els últims dos o tres anys, o els pocs malalts que hi pugui haver ingressats en aquell moment, es farà entre el 4 i el 8 de desembre.

Carles Espígol, gerent Clínica Girona

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1635843480838/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Espígol ha explicat que durant el trasllat, als edificis vells només s'hi faran "urgències i parts" i com a molt s'hauran de traslladar "una vintenta de pacients" perquè "el promig d'estada és de 3 dies". Segons Espígol, "com que pràctiament tot és nou, el trasllat serà tan senzill com desendollar i moure". En algunes plantes ja s'està muntant el mobiliari.

El nou edifici ha costat 50 milions d'euros als que se n'hi han de sumar 15 més en equipament i gairebé 4 més per urbanitzar la zona, inclòs un tram de la carretera de Barcelona.

Carles Espígol, gerent Clínica Girona

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1635843544055/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tindrà 120 llits, 22 de cirurgia major ambulatòria i 8 d'uci. També incorpora 8 quiròfans, 3 sales de parts, 3 d'endoscòpia digestiva, 3 ressonàncies, 1 TAC, 1 PET-TAC i una gamma-camèra per a medicina nuclear a més de serveis de repdroducció assistida, anatomia patològica i anàlisis.

Entre personal propi i el de les empreses que presten serveis com la neteja o la cuina hi treballen 560 persones.

Espígol està convençut que el nou edifici "dignificarà l'entrada sud" de Girona i adverteix que ja està "reactivant" l'entorn: "s'estan fent obres en naus industrials, es munten un parell de restaurants, almenys una farmàcia i aparcaments".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00