Actualidad

L'octubre trenca la tendència a la baixa de l'atur

El nombre de desocupats ha pujat un 2% a causa de la fi de la temporada turística

El sector serveis és dels que més ha perdut treballadors / Getty Images

Girona

Les dades de l'atur de l'últim mes han trencat la tendència a la baixa a les comarques de Girona i el nombre de desocupats ha pujat un 2% a causa de la fi de la temporada turística. Tot i així, són dades millors que l'any passat.

L'octubre ha tancat amb 36.000 aturats. És el primer cop des del març que l'atur ha pujat, perquè la progressiva retirada de les restriccions, sumada a la temporada turística, havia contribuït fins ara a reduir la taxa de desocupats.

Enric Vinaixa: "Encadenem sis mesos de baixades interanuals de l'atur"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023396/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Malgrat aquest augment -d'uns 700 aturats més- les dades són millors que l'octubre de l'any passat, en plena segona onada, quan a Girona hi havia un 24% més de persones sense feina. A aquesta dada s'hi ha volgut agafar el secretari de Treball, Enric Vinaixa.

Gran part dels aturats són del sector serveis. Per l'agricultura, tampoc ha estat un bon mes, mentre que, per contra, la indústria i la construcció han pogut crear llocs de treball.

Durant l'últim mes, s'han firmat 24.000 contractes, i 8 de cada 10 han estat temporals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00