Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

11 casos diagnòstics al dia de càncer a les comarques de Girona

Un 40% dels casos estan associats a factor de risc com tabac, alcohol, sobrepès i poc exercici

El doctor Rafael Marcos, epidemiòleg del Pla Director d'Oncologia de l'ICO / J.A.

Girona

1 de cada 3 homes i 1 de cada 4 dones tenen risc de desenvolupar càncer abans dels 74 anys. Aquest any es preveu que es diagnostiquin 4.200 casos a les comarques de Girona. És l'estimació que fa l'Institut Català d'Oncologia a partir de les dades que des del 2005 es recullen al Registre del Càncer de Girona.

Ara s'han publicat les dades fins al 2017 i permet veure com la taxa de supervivència va pujant lleugerament en homes i baixa en dones. L'epidemiòleg del Pla Director d'Oncologia - ICO Girona, Rafael Marcos, explica quins són els càncers més habituals.

Rafael Marcos, epidemiòleg del Pla director d'Oncologia de l'ICO Girona

12:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023401/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marcos també insisteix en la importància de fer cribratges per detectar a temps els tumors. Tot i que en el cas del càncer de mama ja es fan les proves, en el cas del càncer del colon i de recte hi ha menys persones que es facin els testos previs tot i que és la tipologia amb més presència a les comarques de Girona.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00