Actualidad

Més fràgils, però igual de bells

Torna deu anys després al Temporada Alta un espectacle protagonitzat per transvestits i transsexuals majors de 70 anys

Imatge del muntatge de Gardenia / Luk Monsaert

Girona

Deu anys després, torna al Temporada Alta un espectacle protagonitzat per transvestits i transsexuals majors de 70 anys, la meitat dels quals mai havien trepitjat un escenari. És 'Gardenia', del director belga Alain Platel, una història de lluita i supervivència.

La idea original va néixer d'un documental que relatava el tancament d'un antic cabaret de transformistes de Barcelona. Platel volia reflexionar sobre com és fer-se vell per un col·lectiu històricament discriminat. La meitat dels actors transvestits i transsexuals no tenia experiència (hi havia infermers, fusters, mestres). I de la nit al dia, es van convertir en famoses, després d'estrenar al festival d'Avinyó i passar pel Temporada Alta van actuar durant tres anys arreu del món.

Alain Platel: "Volen ser vistos com a persones que representen el testimoni d'una lluita concreta"

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023474/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara, en paraules de Platel, volen ser vistos com a "persones que representen el testimoni d'una lluita concreta, una lluita que han viscut i que segueixen vivint".

El 'Gardenia' revisat arriba divendres al Teatre Municipal de Girona amb els mateixos intèrprets, més fràgils però no menys bells quan es maquillen i vesteixen per ser el que són, sense haver d'amagar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00