Actualidad

3 de cada 4 dones amb trastorns psiquiàtrics havien patit violència masclista

Experts en salut mental estudiaran com reduir aquest trauma en unes jornades a Girona

Imatge d'una concentració a Ulldecona de rebuig per l'assassinat d'una jove veïna de Vinaròs, l'abril del 2019 / ACN

Girona

3 de cada 4 dones amb trastorns psiquiàtrics havien patit violència masclista prèviament. Experts en salut mental estudiaran com reduir aquest trauma en unes jornades que comencen aquest divendres a Girona.

Les jornades volen aprofundir en l'impacte que tenen els abusos sexuals i la violència masclista sobre la salut mental de dones. Són una de les causes menys estudiades, com ha explicat Judith Usall i Rodié, coordinadora del Grup de Treball Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya:

Judith Usall, coordinador del grup de treball Dona i Salut Mental de la Societat Catalna

06:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023477/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Que les dones pateixen més malalties mentals i consumeixen el 85% dels psicofàrmacs, sí que era un tema conegut, però el fet que una de les raons sigui la violència masclista que pateixen les dones i les nenes, és un tema que està agafant més importància i que el tractament estigui adreçat a aquest causa".

Usall ha afegit que "haver patit violència de gènere és un dels factors de risc -que no siguin genètics- de patir una malaltia mental".

L'objectiu de les jornades és poder abordar millor aquests casos. Per això, també volen sensibilitzar els més de 600 professionals que hi participaran.

Sobre la firma

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00