Actualidad

Girona congela els pisos turístics del centre de la ciutat

La suspensió durarà com a màxim dos anys, fins que l'Ajuntament fixi topalls en cada barri

Una pancarta contra els pisos turístics al barri Vell de Girona / Gerard Vilà (ACN)

Girona

Girona no donarà noves llicències de pisos turístics al centre de la ciutat durant almenys un any. És la moratòria que ha aprovat aquest divendres el govern de Marta Madrenas per posar límits a la proliferació de pisos turístics al Barri Vell i una part del Mercadal, que inclou els carrers Santa Clara, Nou i la plaça Independència.

La suspensió durarà com a màxim dos anys, fins que l’Ajuntament aprovi un nou pla especial que fixarà topalls en cada barri.

Algunes associacions de veïns i la plataforma 'Més Barri Menys Pisos Turístics' demanaven estendre la moratòria a tota la ciutat, però el govern ha respost que és un problema concentrat al centre i que ja és "bo" que s’expandeixin a altres barris on ara mateix són testimonials. Malgrat això, han anunciat un seguiment especial als barris de Vista Alegre, Pedret i Sant Daniel per si augmenten les llicències en aquestes zones. "Si cal, ampliarem la zona de la suspensió", ha promès el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí.

Annabel Moya: "Actuarem per evitar els efectes negatius dels pisos turístics a qualsevol barri de la ciutat"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023494/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El discurs del govern ha basculat entre l'elogi dels efectes positius d'aquest tipus d'habitatges -pel comerç, la promoció econòmica i la rehabilitació d'edificis antics-, i l'alerta per l'expulsió dels veïns arran d'un augment del preu del lloguer. Per això, la regidora d'Habitatge, Annabel Moya, ha assegurat: "Actuarem per evitar els efectes negatius dels habitatges d'ús turístic en qualsevol barri de la ciutat". 

Ara mateix més de la meitat dels pisos turístics amb llicència a Girona (406 de 760) es concentren al Barri Vell. En aquesta zona, gairebé dos de cada deu habitatges estan dedicats a l'ús turístic. En altres barris, com al Mercadal i Pedret, amb prou feines arriba al 5%, mentre que és testimonial a l'Eixample (al voltant de l'1%).

L'acord, que s'ha pres per junta de govern local, dona tan sols un mínim marge, de dos mesos, als promotors que estiguin rehabilitant un bloc sencer inclòs dins aquesta zona per destinar-lo a pisos turístics.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00