Martes, 25 de Enero de 2022

Otras localidades

Girona congela els pisos turístics del centre de la ciutat

La suspensió durarà com a màxim dos anys, fins que l'Ajuntament fixi topalls en cada barri

Una pancarta contra els pisos turístics al barri Vell de Girona

Una pancarta contra els pisos turístics al barri Vell de Girona / Gerard Vilà (ACN)

Girona no donarà noves llicències de pisos turístics al centre de la ciutat durant almenys un any. És la moratòria que ha aprovat aquest divendres el govern de Marta Madrenas per posar límits a la proliferació de pisos turístics al Barri Vell i una part del Mercadal, que inclou els carrers Santa Clara, Nou i la plaça Independència.

La suspensió durarà com a màxim dos anys, fins que l’Ajuntament aprovi un nou pla especial que fixarà topalls en cada barri.

Algunes associacions de veïns i la plataforma 'Més Barri Menys Pisos Turístics' demanaven estendre la moratòria a tota la ciutat, però el govern ha respost que és un problema concentrat al centre i que ja és "bo" que s’expandeixin a altres barris on ara mateix són testimonials. Malgrat això, han anunciat un seguiment especial als barris de Vista Alegre, Pedret i Sant Daniel per si augmenten les llicències en aquestes zones. "Si cal, ampliarem la zona de la suspensió", ha promès el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El discurs del govern ha basculat entre l'elogi dels efectes positius d'aquest tipus d'habitatges -pel comerç, la promoció econòmica i la rehabilitació d'edificis antics-, i l'alerta per l'expulsió dels veïns arran d'un augment del preu del lloguer. Per això, la regidora d'Habitatge, Annabel Moya, ha assegurat: "Actuarem per evitar els efectes negatius dels habitatges d'ús turístic en qualsevol barri de la ciutat". 

Ara mateix més de la meitat dels pisos turístics amb llicència a Girona (406 de 760) es concentren al Barri Vell. En aquesta zona, gairebé dos de cada deu habitatges estan dedicats a l'ús turístic. En altres barris, com al Mercadal i Pedret, amb prou feines arriba al 5%, mentre que és testimonial a l'Eixample (al voltant de l'1%).

L'acord, que s'ha pres per junta de govern local, dona tan sols un mínim marge, de dos mesos, als promotors que estiguin rehabilitant un bloc sencer inclòs dins aquesta zona per destinar-lo a pisos turístics.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?