Fútbol

Fins que ha durat la benzina

El Girona perd a Tenerife un partit que ha dominat fins que el físic ha aguantat i ha tornat a pagar car la falta d'efectivitat.

Jugadors del Tenerife celebrant el primer gol. / Imatge: LFP

Girona

El Girona ha tornat a tastar una medecina coneguda; perdre un partit en què no ha estat inferior al rival -fins i tot força superior durant molts minuts- però en què ha tornat a fallar en les àrees.

L'equip que prepara Míchel ha sucumbit davant d'un Tenerife que ha marcat dos gols amb tres xuts a porta mentre que, a l'altra porteria, Baena ha fet el gol més difícil i s'han tornat a veure carències en la rematada i en l'última passada.

Cert és que no hi eren Stuani, Borja García, Samu Saiz, Arnau Martínez o Terrats, entre d'altres, però Míchel ja va dir que això no era excusa. Tampoc ha ajudat que Sagués Oscoz perdonés l'expulsió dos cops a Aitor Sanz i que no veiés penal en unes mans com a mínim dubtoses de Sipsic que han tapat l'únic xut de Bustos que semblava que anava a porta.

La primera part del Girona ha estat més que notable si no tinguéssim en compte l'últim terç de camp. Amb un Aleix García alliberat i clarivident i un Ibra Kébé que no ha perdut quasi cap duel, l'equip s'ha instal·lat a camp contrari ben aviat i ha tornat a evidenciar que Nahuel Bustos sol va perdut i que a Jairo això de la porteria contrària se li ha oblidat.

Ha arrencat bé Valery que, jugant de carriler esquerre, ha arribat a posició de centrada cada vegada que ha volgut però sempre li ha fallat alguna cosa. Tota la verticalitat que li ha faltat al Girona li ha sobrat al Tenerife, que ha marcat un golàs als 14'. Juanpe ha desviat a la frontal una centrada des de l'esquerra i Jeremy Mellot l'ha engaltat al fons de la xarxa. Juan Carlos, possiblement tapat, no hi ha arribat.

El gol ha deixat una mica grogui el Girona però els dubtes li han durat molt poc. Bustos ha rematat un pèl desviat amb el cap una gran centrada de Calavera des de la dreta (19') i, poc després, Sipsic ha desviat amb la mà un xut de l'argentí però l'àrbitre ha entès que estava en posició natural. També ha trobat natural perdonar l'expulsió d'Aitor Sanz, no un cop, sinó dos.

Baena ha acabat d'una manera molt innocent una gran centrada de Valery i descarregada de Bustos (28') i l'argentí no ha estat llest en una passada filtrada de Jairo que el podria haver deixat davant del porter. Com és habitual, també ho ha intentat de mig camp però Soriano ha blocat amb facilitat sobre la línia.

Més s'ha hagut d'esforçar el porter local en un xutàs de Juanpe des de la frontal que anava a barraca. El Tenerife ha tingut el 2-0 en dues ocasions a la contra però Juan Carlos ha aguantat molt bé davant Shashoua en la primera i Bernardo ha contemporitzat a la perfecció per obligar Alex Muñoz a escorar-se i ha acabat xutant a la lateral de la xarxa.

La innocència de la primera part ha passat a la història només reprendre el joc quan Baena ha clavat a l'escaire un xutàs des de la frontal (46'). I, envalentonat, ho ha tornat a provar molt pocs segons després però Soriano ha posat les mans a temps.

Bernardo ha vist com l'àrbitre també li perdonava l'expulsió. Ha vist la groga per deixar anar el colze en una pilota dividida (51') i dos minuts després ha capbussat a Enric Gallego per darrera i Sagués Oscoz ho ha deixat en simplement falta.

El partit estava viu i Sipsic ha evitat el 2-1 del Girona (58') en un u contra u de Baena després d'una contra eterna portada per Jairo. Calavera també ho ha provat (61') amb l'esquerra en una pilota que li ha arribat morta a l'àrea després del rebuig d'un rival. Excessivament alt.

El Tenerife ha fet un pas endavant i el Girona, cada cop més cansat, ha començat a retrocedir, a arribar tard a les pressions i a enroscar-se a l'àrea, on Bueno, Bernardo i Juanpe han anat traient tota l'aigua que podien, beneficiats per les innocents centrades dels atacants locals.

Semblava bastant clar que el punt començava a ser bo, que qui primer s'equivoqués ho pagaria i aquest ha estat Bernardo, que ha donat un metre a Enric Gallego i el davanter ha engaltat amb comoditat una volea d'esquerres a centrada d'Elady que ha entrat com una exhalació (80').

El Girona ho ha intentat a la desesperada, ha tingut quasi 10' de superioritat numèrica per l'expulsió de Larrea, que ja havia entrat al descans per evitar que l'àrbitre expulsés Aitor Sanz. Ha fet una entrada molt lletja per darrera a Baena que inicialment l'àrbitre ha castigat amb groga però que, després de consultar-ho amb el VAR, s'ha transformat en vermella.

Amb Gabri i Dawda al camp i defensa de 4, el Girona s'ha instal·lat a camp contrari però no ha xutat i ha concedit un espai a l'esquena que Mollejo no ha aprofitat per ànsia i per gana. Primer ha caigut en fora de joc de més d'un metre i després s'ha oblidat del company que en un dos contra u que Juan Carlos ha resolt plantant-se al límit de l'àrea.

Terrats, operat

Abans del partit el migcentre, Ramon Terrats, ha estat operat de la fractura a la tibia dreta i estarà uns quatre mesos de baixa. Alex Baena li ha dedicat el gol aixecant la seva samarreta des de la banda.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00