Lunes, 06 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Els Mossos conclouen que el parricida de Sils va matar la mare per amagar que l'estava espoliant

Alimentava una relació amb una prostituta amb viatges pagats amb els diners de la mare i després va demanant crèdits al seu nom sense que ella ho sabés.

L'acusat, durant el judici.

L'acusat, durant el judici. / Imatge: Agència ACN

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra va rastrejar els moviments de la víctima i els va casar amb l'activitat de l'acusat i va descobrir que, tot i que no hi havia constància que treballés, el seu nivell de vida es va disparar quan va conèixer una prostituta amb la que mantenia una relació sentimental i que no està present al judici perquè quan la policia la va poder identificar ja era fora del país.

A partir d'aquell moment consten compres en grans magatzems, viatges i nits d'hotel a Salou, Barcelona, Madrid o Amsterdam; primer a expenses de la pensió de viduïtat de la mare i, quan ja s'ho va haver polit tot, demanant crèdits al seu nom.

Els investigadors conclouen que el crim, del qual es va declarar autor confès, va ser totalment "premeditat i calculat" perquè sis dies abans va comprar una aixada, una pala i les brides amb les que va lligar el cos. En un primer moment, sospiten, la volia enterrar però va acabar canviant d'idea.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El cadàver va ser localitzat el 31 d'agost embolicat amb un llençol i plàstics en una habitació del garatge de casa seva -segellada amb escuma de poliuretà perquè no es notés l'olor del cos en descomposició- però el crim es remunta al 9 de novembre del 2017.

Pocs dies abans del crim l'acusat hauria concretat un crèdit de 13.000 euros a nom de la mare. Els Mossos no creuen que ho fes la víctima perquè era un préstec immediat online, dels que no requereixen anar presencialment al banc i la víctima no era prou competent tecnològicament, van explicar les seves amigues.

Els forenses que van fer l'autòpsia a la víctima han explicat que l'avançat estat de descomposició impedeix determinar la causa de la mort però veuen indicis d'estrangulament perquè tenia fractures compatibles.

Els perits que van avaluar l'estat mental de l'acusat descarten que patís un trastorn. Sí que admeten que té trets esquizoides i antisocials però sense que afectin les seves capacitats.

El pressumpte parricida, en el judici, va negar que ho fés per diners. Va dir que no tenia intenció de matar la mare i que li va tapar la boca perquè callés.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?