Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

La Guàrdia Urbana de Barcelona posa 66 multes diàries a usuaris de patinets

Preocupa l'increment del número d'accidents a la ciutat en els que hi ha implicats vehicles de mobilitat personal

Un conductor de patinet pel passeig Marítim de BarcelonaACN

Barcelona

La Guardia Urbana de Barcelona posa 66 multes diàries a usuaris de patinets, la majoria per conductes de risc que poden acabar en un accident. De fet, estan augmentant de forma significativa els controls i les sancions, però també els accidents en els que hi ha implicat un vehicle de mobilitat personal d'aquest tipus.

Aquest any, fins al mes de setembre, la Guardia Urbana ha posat prop de 18 mil sancions a usuaris de patinets particulars (14.200) o que realitzen alguna activitat econòmica (3.700). Són un 60 per cent més que durant tot l'any passat i el doble que en 2019. La majoria de les multes, en el cas dels conductors particulars, es posen per conductes de risc. El portaveu de la Guàrdia Urbana, l'inspector Jordi Oliveras, explica que "una de les denúncies més habituals, i que més perill suposa, és la circulació per sobre de voreres i d'àrees de vianants". Afegeix que "també és una infracció bastant freqüent saltar-se un semàfor en vermell o portar auriculars mentre estan circulant".

A Barcelona creixen les sancions i també els sinistres on hi ha implicats patinets: aquest any, amb dades fins al setembre, són un 54% més que en 2020 i un 10% més que en tot el 2019. En el que portem de 2021 han mort dos conductors d'aquests vehicles de mobilitat personal en un sinistre de trànsit. Per reduir les conductes de risc i els accidents, la Guàrdia Urbana inicia un nou dispositiu de control dels patinets.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00