Lunes, 29 de Noviembre de 2021

Otras localidades

La Guàrdia Urbana de Barcelona posa 66 multes diàries a usuaris de patinets

Preocupa l'increment del número d'accidents a la ciutat en els que hi ha implicats vehicles de mobilitat personal

Un conductor de patinet pel passeig Marítim de Barcelona

Un conductor de patinet pel passeig Marítim de Barcelona / ACN

La Guardia Urbana de Barcelona posa 66 multes diàries a usuaris de patinets, la majoria per conductes de risc que poden acabar en un accident. De fet, estan augmentant de forma significativa els controls i les sancions, però també els accidents en els que hi ha implicat un vehicle de mobilitat personal d'aquest tipus.

Aquest any, fins al mes de setembre, la Guardia Urbana ha posat prop de 18 mil sancions a usuaris de patinets particulars (14.200) o que realitzen alguna activitat econòmica (3.700). Són un 60 per cent més que durant tot l'any passat i el doble que en 2019. La majoria de les multes, en el cas dels conductors particulars, es posen per conductes de risc. El portaveu de la Guàrdia Urbana, l'inspector Jordi Oliveras, explica que "una de les denúncies més habituals, i que més perill suposa, és la circulació per sobre de voreres i d'àrees de vianants". Afegeix que "també és una infracció bastant freqüent saltar-se un semàfor en vermell o portar auriculars mentre estan circulant".

A Barcelona creixen les sancions i també els sinistres on hi ha implicats patinets: aquest any, amb dades fins al setembre, són un 54% més que en 2020 i un 10% més que en tot el 2019. En el que portem de 2021 han mort dos conductors d'aquests vehicles de mobilitat personal en un sinistre de trànsit. Per reduir les conductes de risc i els accidents, la Guàrdia Urbana inicia un nou dispositiu de control dels patinets.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?