Baena marca el camí

El jugador cedit pel Villarreal lídera l'equip en atac i decanta el partit amb un gol.

Baena celebrant el gol. / Imatge: LFP

Girona

El Girona ha encadenat la segona victòria consecutiva a Montilivi i ja pot dir que mira cap amunt. Ha estat un triomf menys còmode al marcador del que ho ha estat sobre el terreny de joc on, exceptuant el tram inicial de la segona meitat, els blanc i vermells han portat la iniciativa gairebé sempre.

Amb una pressió molt avançada i molt ben ajustada i una gran sortida de pilota, Samu Saiz i, sobretot Alex Baena, de seguida s'han fet amb el domini de la possessió i ben secundats per un Kébé generós i un Jairo molt profund han arraconat el rival des del primer minut fins a l'últim de la primera meitat.

De les botes del canari ha sortit el gol, obra de Baena. El jugador cedit pel Villarreal ha rematat de cap entrant des de segona línia aprofitant que els centrals estaven pendents de Stuani i Kébe (36'). Però abans l'equip ha fet mèrits per haver obtingut molt més.

Bernardo ha perdonat una pilota franca en un corner (11'), Samu s'ha atipat de pilota des del punt de penal a l'hora de collir un mal rebuig defensiu (12') i Stuani no ha arribat a temps a un gran servei de Baena des de la línia de fons que s'ha passejat per l'àrea petita (22') i també n'ha fallat una amb l'esquerra després d'una recuperació de Kébe a la frontal (25').

El migcentre també ho ha intentat en arribada un parell de cops però no ha acabat d'ajustar bé.

Als primers minuts de la segona meitat la tònica ha canviat però abans del pas endavant del Cartagena el Girona podria haver liquidat el partit. Baena ha deixat sol a Samu Saiz a dins de l'àrea i el porter ha desviat a corner el xut del madrileny. I ha tornat a ser providencial uns segons després tornant a desviar a corner una rematada de Juanpe després d'un servei de cantonada.

El primer avís visitant ha arribat als 49' quan Neskes ha xutat al travesser des de dins de l'àrea. Amb l'entrada d'Ortuño i un canvi de dibuix, els blanc i negre han collat al Girona, que ha fet un pas enrere per intentar liquidar el partit a la contra.

Ruben Castro a la mitja volta no ha sabut aprofitar una pilota que li ha arribat després d'una pressió sobre un Valery (60') que, només 3 minuts més tard, ha perdonat el 2-0 i s'ha emportat una esbroncada de Stuani.

Baena ha deixat sol a l'escalenc amb una passada filtrada però el carriler ni ha sabut decidir com havia de rematar ni ha vist que Stuani estava en posició franca per empènyer la pilota a la xarxa (63').

El partit estava perillós per al Girona i Juan Carlos ha hagut de posar el peu a un xut de Dauda des de la lateral que anava cap a dins. Una ocasió nascuda d'una relliscada d'Aleix en la sortida. El patiment s'ha acabat en una acció d'estratègia que Bueno ha descarregat al segon pal per servir a Stuani el seu vuitè gol de la temporada (69').

El Cartagena ho ha seguit intentant però ja sense la convicció necessària. Amb tot, Ruben Castro ha estat a punt de complicar el tram final després d'una mala entrega de Kébe.