Domingo, 05 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Cròniques alcoianes

Els terratrèmols d'Alcoi de fa 4 segles

L'Instituto Geográfico Nacional publica una monografia sobre els sismes de 1620 i 1644 dels professors de la Complutense, Elisa Buforn i Agustín Udías

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cròniques alcoianes amb Josep Lluís Santonja, director de l'Arxiu Municipal d'Alcoi, analitza com amb motiu del 400 aniversari del terratrémol d’Alcoi de 1620, l’Instituto Geográfico Nacional ha publicat una monografia sobre els sismes de 1620 i 1644 dels professors de la Complutense, Elisa Buforn i Agustín Udías.

El sisme de 1620 es va centrar sobretot a Alcoi, on els danys afectaren tant els grans edificis (parròquia i monestirs, torres i muralles) com cases particulars. Calculen que van quedar destruïdes 380 cases, quasi un 60% del total. També va provocar una gran quantitat de víctimes, 30 persones mortes identificades, però es desconeix els ferits que moririen dies després.

El treball el poden consultar en la web del Ministeri, en el següent enllaç (http://www.ign.es/web/ign/portal/libros-digitales/terremoto-alcoy), o bé en el portal BIVIA de l’Ajuntament d’Alcoi, on es pot vore també la crònica coetània de Joan Abad (https://tinyurl.com/4wwdudkv)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?