Martes, 07 de Diciembre de 2021

Otras localidades

CONSEJO DE MINISTROS CONSEJO DE MINISTROS Rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros

Les empreses del metall preveuen facturar un 10% més que el 2019

La patronal explica que han pogut negociar un augment de preus amb la majoria de clients que compensarà els efectes de la pandèmia i la crisi d'abastament.

Imatge d'arxiu.

Imatge d'arxiu. / Imatge: Metall Girona

L'augment d'un 60% de l'alumini i del ferro, sumat a l'escalada del preu del transport, ha afectat de ple el sector metal·lúrgic. Tot i això, les empreses gironines han aconseguit arribar a acords amb cada client i només n'han perdut una minoria.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Això fa que, malgrat el context general, el sector pugui tancar l'any amb un increment del 10% de la seva facturació, segons una enquesta interna de la patronal Metall Girona. El seu gerent, Ferran Sellabona, descarta que l'embat de la crisi acabi fent tancar companyies d'aquesta indústria.

El metall dona feina a uns 12.500 treballadors a les comarques de Girona i la patronal compta amb unes 352 empreses associades.

La situació a Girona

La província de Girona està estratègicament posicionada i no ha de patir a nivell logístic davant l'actual crisi de subministraments. Així ho diu el catedràtic de gestió empresarial de la UdG, Rudi de Castro, que creu que el millor per tornar a la normalitat es vendre un missatge de calma a tota la cadena productiva.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La situació actual amb la manca de mercaderies es coneix tècnicament com a 'efecte fuetada'... un proveïdor no pot servir allò en que s'havia compromès i en la propera comanda el client en demana més del que necessita... el que suposa inflar de manera irreal la demanda i agreujar el problema. Això se suma a un problema logístic amb l'acumulació de contenidors a ports xinesos a causa de la frenada econòmica durant la pandèmia.

Un escenari que ha comportat un increment del preu de la logística i de diferents matèries primeres i productes. Una realitat global que a les comarques de Girona afectarà, però segons el catedràtic d'organització, gestió empresarial i disseny del producte de la Universitat de Girona, Rudi de Castro, té fortaleses com el teixit empresarial i la posició geogràfica.

De Castro explica que una possibilitat és que, amb aquest escenari, s'acabi la tendència de produir a altres països per retallar despeses en temes essencials com la producció de microxips. També admet que en aquesta situació actual s'estan fent compres purament especulatives i que això intercedeixi en el preu. Per calmar la situació i frenar l'efecte fuetada és important tornar la confiança al mercat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?