Lunes, 29 de Noviembre de 2021

Otras localidades

El congrés mundial Puzzle X aterra a Barcelona

Se celebra conjuntament amb dos congressos més, el Smart City Expo i la prova pilot del Tomorrow Mobility World Congress.

És el primer cop que es fa a tot el món i exposarà les capacitats d'ús dels frontier materials pels futurs desafiaments.

Se celebra conjuntament amb dos congressos més, el Smart City Expo i la prova pilot del Tomorrow Mobility World Congress.

Se celebra conjuntament amb dos congressos més, el Smart City Expo i la prova pilot del Tomorrow Mobility World Congress. / Congrés Puzzle X

Els tres congressos comparteixen la perspectiva d'una anàlisi del futur de la societat. Però un d'ells va més enllà i parlarà fins i tot de quins han de ser els materials del futur, els anomenats frontier materials, dins del marc dels objectius de sostenibilitat de l'ONU. Els impulsors del congrés mundial Puzzle X, volen plantejar la manera de fer front als futurs desafiaments amb l'ús d'aquests materials. Els seus promotors veuen Barcelona com una ciutat que pot ser referència en aquest àmbit. Per la directora general del grup impulsor, l’AMPT, Zina Jarrehi, “la feina comença realment després de l’esdeveniment”. Se celebra des de dimarts fins dijous.

El Congrés comptarà amb la participació de ponents de diferents àmbits. L’objectiu és mostrar l’impacte de l’ús d’aquests elements i no només reflexionar sobre les seves característiques. “Aquest congrés no va sobre materials sinó com la tecnologia del futur realment impacte sobre la civilització i la humanitat i això implica a tothom”, diu la directora de l’AMPT.

Un dels casos d’aplicació és el dels organoides, òrgans tridimensionals en miniatura simplificats. La biologia és un dels àmbits en què aquestes tecnologies es fan servir per “mimetitzar alguns dels processos del cos humà”, un procés conegut com a “medicina personalitzada”. Ho confirma una de les ponents de l’esdeveniment, la investigadora de la Universitat de Barcelona, Sandra Acosta. El seu equip ha desenvolupat la tecnologia OrganAid com una “ajuda a través dels organoides i la intel·ligència artificial per poder provar medicaments de manera personalitzada” sense haver de passar per una aplicació prèvia en un pacient. Així es podrien descartar tots els processos tòxics prèviament.

El projecte ha rebut el suport de la ciutat des de l’inici. Segons Jaherri, “no s’hagués trobat un lloc millor. Estava destinat a ser-hi a Barcelona”. La directora destaca a més la bona acollida per part dels governs i de “l'ecosistema local”. La iniciativa a més, vol constituir-se com un hub per acollir empreses del sector, a banda de l’esdeveniment anual.

Tot plegat s'ha de convertir, diuen, en una eina pel desenvolupament econòmic i la creació d'oportunitats. L'ús dels frontiers materials ajudarà a reduir els nivells de contaminació, segons els organitzadors. De fet, són components que tenen un gran impacte en sectors fonamentals com l'energia, la mobilitat o la salut. Els impulsors esperen que al llarg dels tres dies hi passin centenars de persones. L'acte s'organitza també amb el suport de Mobile World Capital, el patronat que impulsa el Mobile World Congress.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?