Lunes, 29 de Noviembre de 2021

Otras localidades

La Generalitat construirà un pont exclusiu per a autobusos sobre el Besòs

El nou viaducte enllaçarà el carril Bus-VAO de la C-31 a Badalona amb l'espai reservat al transport públic de la Gran Via, d'entrada a Barcelona

Carril bus VAO de la C-31 a Badalona en el moment que hi passa un autobús

Carril bus VAO de la C-31 a Badalona en el moment que hi passa un autobús / ACN

El departament de Territori preveu construir un nou pont sobre el riu Besòs que serà d'ús exclusiu per a autobusos. La nova infraestructura connectarà el carril Bus-VAO de la C-31 a Badalona amb l'espai reservat per als busos que hi ha a la Gran Via, d'entrada a Barcelona per Glòries. L'objectiu és millorar el temps de recorregut del transport públic en aquest corredor.

Ara mateix hi ha un carril Bus-VAO a la C-31, a Badalona, que s'acaba abans de creuar el riu. En aquest punt, els autobusos es tornen a barrejar amb el trànsit privat durant 2 quilòmetres, fins arribar al carril reservat que hi ha a la Gran Via i que ja entra directament a Barcelona. L'objectiu de l'actuació que ara planteja el departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori és proporcionar als busos un espai reservat continu, des de Montgat fins a Barcelona. En declaracions a SER Catalunya, el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha dit que ara s'ha de definir "com donar continuïtat, com superar el Besòs i el nus del litoral, perquè el bus no es vegi perjudicat pel trànsit i la congestió".

Flores també ha explicat que el carril reservat actual entre Montgat i Badalona seria per autobusos, motos i vehicles d'alta ocupació (en les que hi viatges 2 o més persones), com fins ara. Però el nou tram seria exclusiu per a busos. De manera, que els vehicles privats no podrien utilitzar el nou pont sobre el Besòs per accedir a Barcelona.

El projecte constructiu haurà de definir com serà el nou pont sobre el Besòs i com es farà l'enllaç entre el carril Bus-VAO actual, el viaducte i l'espai reservat per als autobusos de la Gran Via. El contracte per redactar-lo s'acaba de licitar i la idea és encarregar les obres l'any 2023 i finançar-les amb fons europeus.

Les empreses que facin la redacció del projecte constructiu no partiran de zero. L'any 2011 es va redactar un estudi que proposava afegir un carril més a la C-31 entre Montgat i Barcelona, incloent un nou viaducte per travessar el Besòs. El cost era d'11 milions d'euros i l'execució complexa i es va descartar. S'ha optat per una solució a mig camí entre no fer res i executar el projecte de fa 10 anys. L'any passat es va convertir en BUS-VAO un dels carrils existents a Montgat i Badalona. I ara es fan les primeres passes per ampliar i fer un nou pont sobre el riu en els dos quilòmetres que falten per enllaçar amb el carril bus de la Gran Via.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?