Sociedad

La Generalitat construirà un pont exclusiu per a autobusos sobre el Besòs

El nou viaducte enllaçarà el carril Bus-VAO de la C-31 a Badalona amb l'espai reservat al transport públic de la Gran Via, d'entrada a Barcelona

Carril bus VAO de la C-31 a Badalona en el moment que hi passa un autobúsACN

El departament de Territori preveu construir un nou pont sobre el riu Besòs que serà d'ús exclusiu per a autobusos. La nova infraestructura connectarà el carril Bus-VAO de la C-31 a Badalona amb l'espai reservat per als busos que hi ha a la Gran Via, d'entrada a Barcelona per Glòries. L'objectiu és millorar el temps de recorregut del transport públic en aquest corredor.

Ara mateix hi ha un carril Bus-VAO a la C-31, a Badalona, que s'acaba abans de creuar el riu. En aquest punt, els autobusos es tornen a barrejar amb el trànsit privat durant 2 quilòmetres, fins arribar al carril reservat que hi ha a la Gran Via i que ja entra directament a Barcelona. L'objectiu de l'actuació que ara planteja el departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori és proporcionar als busos un espai reservat continu, des de Montgat fins a Barcelona. En declaracions a SER Catalunya, el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha dit que ara s'ha de definir "com donar continuïtat, com superar el Besòs i el nus del litoral, perquè el bus no es vegi perjudicat pel trànsit i la congestió".

Flores també ha explicat que el carril reservat actual entre Montgat i Badalona seria per autobusos, motos i vehicles d'alta ocupació (en les que hi viatges 2 o més persones), com fins ara. Però el nou tram seria exclusiu per a busos. De manera, que els vehicles privats no podrien utilitzar el nou pont sobre el Besòs per accedir a Barcelona.

El projecte constructiu haurà de definir com serà el nou pont sobre el Besòs i com es farà l'enllaç entre el carril Bus-VAO actual, el viaducte i l'espai reservat per als autobusos de la Gran Via. El contracte per redactar-lo s'acaba de licitar i la idea és encarregar les obres l'any 2023 i finançar-les amb fons europeus.

Les empreses que facin la redacció del projecte constructiu no partiran de zero. L'any 2011 es va redactar un estudi que proposava afegir un carril més a la C-31 entre Montgat i Barcelona, incloent un nou viaducte per travessar el Besòs. El cost era d'11 milions d'euros i l'execució complexa i es va descartar. S'ha optat per una solució a mig camí entre no fer res i executar el projecte de fa 10 anys. L'any passat es va convertir en BUS-VAO un dels carrils existents a Montgat i Badalona. I ara es fan les primeres passes per ampliar i fer un nou pont sobre el riu en els dos quilòmetres que falten per enllaçar amb el carril bus de la Gran Via.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00