Sociedad

La venda d'habitatge s'ha disparat un 41% a les comarques de Girona els nou primers mesos de l'any

En el que portem d'any han canviat de mans 9.338 habitatges a les comarques de Girona.

El mercat s'ha reactivat a una velocitat que ha sorprès als mateixos agents immobiliaris.

Un bloc de pisos. / Imatge: Jordi Altesa

Girona

Entre gener i setembre es van fer més de mil operacions al mes, la majoria d'habitatge de segona mà però el mes de setembre el percentatge d'habitatge nou que s'ha venut va representar el 19% de les operacions, amb 242 vendes, una xifra inusual els últims anys.

El sector immobiliari donava per fet que aquest any hi hauria una reactivació per compensar la paràlisi de l'any passat derivada de la pandèmia. Les operacions, però, han augmentat per sobre de les expectatives i el gruix dels moviments es registren en una tipologia molt concreta d'habitatge: pisos d'alt standing i cases.

Joan Company, president dels APIs de Girona

04:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000023795/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En una entrevista a Ràdio Girona el president dels API, Joan Company, explica que això implica que són els rics els que mouen el mercat degut a la seva capacitat d'estalvi.

Aquestes operacions de compravenda de butxaques adinerades no s'ha limitat només a clients nacionals. Tot i que, en sectors com el turístic, s'ha trobat a faltar l'internacional.

Els API asseguren que les compres d'estrangers s'han mantingut i Company alerta que si aquesta reactivació és un miratge pot tenir conseqüències en l'increment de preus dels subministraments i fer que el mercat es torni a frenar.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00