Tribunales

Un any de presó per als propietaris de l'inflable de Caldes on va morir una nena

Un pacte evita que el cas arribi a judici i que els acusats s'enfrontin a una possible condemna de fins a quatre anys que els hauria obligat a entrar a la presó.

Una imatge d'arxiu de la zona on hi havia l'inflable. / Imatge: Agència ACN

Girona

Condemnats a un any de presó i multa de 5.400 euros el matrimoni propietari del restaurant de Caldes de Malavella on un castell inflable va sortir volant i va causar la mort d'una nena de 6 anys i va ferir a 6 menors més. Uns fets que van passar el 2017 i que enfrontaven a la parella a una pena de 4 anys de presó.

La sentència conclou que hi va haver negligència perquè l'atracció només s'aguantava amb dos dels deu ancoratges que tenia. Fiscalia, acusacions i defensa han arribat a un acord que ha evitat el judici i com que els acusats no tenen antecedents, no hauran d'anar a la presó si no tornen a delinquir en un termini de 2 anys. També ha influït el fet que ja han consignat 600.000 dels 640.000 euros d'indemnització que hauran de pagar a les famílies de les víctimes.

La sentència recull que poc abans de l'accident, els acusats van comprar l'inflabe, que pesava 120 quilos, media 5 metres d'alçada i tenia la forma de Bob Esponja. Va ser un acord verbal amb el venedor, que també els va explicar de manera verbal com funcionava. No tenia cap manual d'instrucció o normes de seguretat.

Per tot això, la sentència parla de "deixadesa total" per part dels acusats, que no van preocupar-se per normes de seguretat, vigilància o muntatge ni per les llicències o permisos necessaris per funcionar.

El dia de l'accident els acusats no eren al restaurant però els treballadors van seguir les seves instruccions i el van muntar, com feien sempre. Una ràfega de vent va provocar que es trenquessin els dos únics ancoratges que aguantaven l'estructura -els posteriors- i que s'elevés i es desplacés 39 metres fins al sostre del restaurant amb 7 menors atrapats a dins.

Una nena de 6 anys va morir i els altres sis menors van quedar ferits.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00