Martes, 07 de Diciembre de 2021

Otras localidades

CONSEJO DE MINISTROS CONSEJO DE MINISTROS Rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros

Un any de presó per als propietaris de l'inflable de Caldes on va morir una nena

Un pacte evita que el cas arribi a judici i que els acusats s'enfrontin a una possible condemna de fins a quatre anys que els hauria obligat a entrar a la presó.

Una imatge d'arxiu de la zona on hi havia l'inflable.

Una imatge d'arxiu de la zona on hi havia l'inflable. / Imatge: Agència ACN

Condemnats a un any de presó i multa de 5.400 euros el matrimoni propietari del restaurant de Caldes de Malavella on un castell inflable va sortir volant i va causar la mort d'una nena de 6 anys i va ferir a 6 menors més. Uns fets que van passar el 2017 i que enfrontaven a la parella a una pena de 4 anys de presó.

La sentència conclou que hi va haver negligència perquè l'atracció només s'aguantava amb dos dels deu ancoratges que tenia. Fiscalia, acusacions i defensa han arribat a un acord que ha evitat el judici i com que els acusats no tenen antecedents, no hauran d'anar a la presó si no tornen a delinquir en un termini de 2 anys. També ha influït el fet que ja han consignat 600.000 dels 640.000 euros d'indemnització que hauran de pagar a les famílies de les víctimes.

La sentència recull que poc abans de l'accident, els acusats van comprar l'inflabe, que pesava 120 quilos, media 5 metres d'alçada i tenia la forma de Bob Esponja. Va ser un acord verbal amb el venedor, que també els va explicar de manera verbal com funcionava. No tenia cap manual d'instrucció o normes de seguretat.

Per tot això, la sentència parla de "deixadesa total" per part dels acusats, que no van preocupar-se per normes de seguretat, vigilància o muntatge ni per les llicències o permisos necessaris per funcionar.

El dia de l'accident els acusats no eren al restaurant però els treballadors van seguir les seves instruccions i el van muntar, com feien sempre. Una ràfega de vent va provocar que es trenquessin els dos únics ancoratges que aguantaven l'estructura -els posteriors- i que s'elevés i es desplacés 39 metres fins al sostre del restaurant amb 7 menors atrapats a dins.

Una nena de 6 anys va morir i els altres sis menors van quedar ferits.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?