Tribunales

El fiscal es fa enrere

Retira l'acusació contra un advocat gironí acusat d'estafar 300.000 euros amb la venda d'un fals Goya després d'escoltar el seu testimoni.

Manté que va ser una víctima més i demana la seva absolució.

Acusat, avui al judici. / Imatge: Agència ACN

Girona

Si no era prou enrevessat, el judici per l'intent de venda d'un quadre de Goya fals ha tingut un altre gir de guió inesperat a última hora. El fiscal, que demanava 6 anys de presó per a l'acusat -un advocat gironí- s'ha fet enrere a última hora i ha demanat l'absolució.

L'acusat, que avui ha testificat, ha explicat que ell només va ser un intermediari en l'entramat per intentar vendre aquest quadre que l'Audència de Girona havia declarat com a fals en un procediment judicial anterior i que era propietat de dos germans.

No només això sinó que s'ha considerat una víctima més de l'engany. Així, ha detallat que quan va anar a Torí a cobrar la primera part de la venda del Goya, sense que se n'adonés, li van pagar amb bitllets falsos.

Acusat fals Goya

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1637682309736/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons ha explicat, després de comptar personalment els bitllets, els diners van anar a parar a una bossa però defensa que, en algun moment entre el cobrament i el trajecte a l'aeroport, li van canviar.

No es va adonar de l'engany fins que l'endemà quan ja era a Ginebra per anar-los a ingressar en un banc.

L'operació també implicava que la persona que l'ha portat a judici, un empresari que havia estat client seu en el passat, donés 300.000 a una tercera persona per pagar comissions derivades del procés. A canvi, havia de rebre 35.000 euros de prima però ja no va veure ni els beneficis del préstec ni mai més els diners.

L'acusat diu que ell no va demanar mai personalment aquests diners a l'empresari; que, en tot cas, qui l'hauria trucat des del seu bufet d'advocats hauria estat una altra persona. I ha afegit que quan l'empresari va fer l'entrega dels diners, ell era a Torí.

Per això, al final del judici, el fiscal ha decidit retirar l'acusació contra l'advocat laboralista, per qui demanava 6 anys, i ha demanat que l'absolguin.

L'acusació particular, però, segueix demanant que se'l condemni a 8 anys de presó perquè considera que el relat de l'acusat és inversemblant i manté que el seu client es va veure implicat en aquest procés per la confiança que li mereixia aquest advocat i també -va admetre- "per ambició".

El judici ha quedat vist per sentència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00