A l'abast de pocs

L'Uni Girona s'imposa amb autoritat a la pista d'un rival directe i rellança les seves opcions a l'Eurolliga.

Kennedy Burke, amb 28 punts, 5 rebots i 5 pilotes recuperades, i Laia Palau, amb 7 assistències, lideren l'equip.

Burke entrant a cistella. / Imatge: FIBA Euroleague Women

Girona

L'Uni Girona ha tornat a rellançar les seves opcions de superar la fase de grups de l'Eurolliga a domicili. Si la victòria a la pista de Schio va obrir una via d'esperança després d'un col·lapse monumental a Logroño, la d'aquest vespre en una pista tan calenta com el François Mitterand de Pont de Marsan confirma el pas endavant en la idea de joc ensenyada després de l'aturada de seleccions i que Pere Puig l'ha tornat a encertar.

Kennedy Burke ha necessitat 4 minuts per estrenar el seu caseller amb un tir lliure i la primera cistella en joc no ha arribat fins a 2 minuts per acabar el primer acte però veient com ha anat la cosa no seria descartable que estés donant peixet. Els 28 punts, 5 rebots i 5 pilotes recuperades, totes providencials, la confirmen com la jugadora més en forma del continent i la converteixen en un roc a la faixa important de cara a les grans cites.

El resultat final és contundent però no per tirar coets. El joc desplegat durant ben bé 35 minuts sí. A la primera meitat l'Spar ha fregat la perfecció. Amb una defensa molt agressiva i moltes mans, les línies de passada eren romagueres i l'equip francès ha col·lapsat ben aviat, sobretot la seva única directora de joc, la veterana Dumerc, que ha perdut 7 pilotes en 15 minuts de presència a pista.

L'Uni podia córrer i amb una Laia Palau inspiradíssima -5 assistències en 13'- Reisingerova produïa amb facilitat a dins i Eldebrink a fora. El que ha començat sent un 3-9 s'ha convertit en un 9-20 després d'una contra acabada amb un 2+1 per Laia Flores i només la reacció local, des de la pintura, explica el 17-24 del final dels primers 10'.

El segon quart la defensa ha seguit a un nivell molt alt, intercalant individual amb zona, i també s'ha tancat bé el rebot defensiu, cosa que ha permès contraatacar o replicar amb transicions ràpides les cistelles locals. Les gironines fregaven el 60% d'efectivitat en el llançament de 2 punts.

Ha estat en aquest parcial quan ha eclosionat Kennedy Burke, que a la meitat del partit ja portava 13 punts i 3 rebots. L'Uni ha arribat a manar de 15 (21-36) i se n'ha anat a les dutxes amb un 32-44 que no feia justícia. L'altra pega eren les 3 faltes de Reisingerova.

Al tercer quart ha semblat que les visitants no tenia sostre quan, a l'equador, Julia Reisingerova amb un tir lliure elevava la renda fins als 19 punts (38-57). Però Landes a la seva pista és un equip molt difícil de batre i n'ha tingut prou amb poc més de cinc minuts per fer creure que la remuntada era possible.

Turcinovic i Magarity, un joc arrauxat i la sensació que l'Uni havia perdut el punt de frescor i de gana que l'havia empès durant tota la nit han portat el partit a un punt d'un cert estrés: 71-76 a poc més d'un minut per al final i pilota per a les franceses.

Magarity ha rebut al pal baix però se li ha encongit la mà quan ha aixecat el cap i s'ha trobat al davant un 3 contra 1 i l'envergadura de Reisingerova que, en l'acció següent, ha arxivat el momentum de les franceses anotant el 71-78 després de collir el rebot d'un llançament fallat (perquè li han fet falta) per Eldebrink.

El marcador l'ha tancat Laia Palau amb el seu únic bàsquet de la nit. Si l'hagués fallat, no hauria marxat de buit perquè ha donat 7 assistències, ha capturat 4 rebots i ha convertit Dumerc (39 anys) en pràcticament una rookie.