Lunes, 06 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Acord pioner per arraconar el plàstic d'un sol ús

Gremis de carnissers, peixaters i també alguns supermercats s'han compromès a facilitar que els seus clients facin la compra amb carmanyoles

L'acord l'han impulsat l'Agència de Residus de Catalunya i l'entitat Rezero, compta també amb l'aprovació de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i té com a objectiu que els consumidors se'n vagin a casa sense envasos innecessaris, d'un sol ús i difícils de reciclar. Normalitzar, en definitiva, el gest de fer la compra en carmanyoles i bosses de roba.

Els supermercats i els gremis que s'han sumat a aquest acord s'han compromès a promoure aquesta compra més sostenible als seus establiments i posar totes les facilitats als seus clients.

De moment és voluntari, però Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya, avisa que és el principi del que vindrà. I és que tant el govern català com l'espanyol preparen lleis en aquest sentit amb l'objectiu de reduir els més de 500 quilos de residus que genera cada any cada català.

Ja s'hi han sumat Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis, Sorli, el Grup Llobet, el Gremi de Peixaters, el de la Carn i el de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Comarques per a qui el protocol suposa acabar amb l'ombra de dubte que hi havia sobre la seguretat de fer la compra en carmanyoles. "Ens faltava això, que l'administració hi donés suport i digués que no passa res", ha sentenciat la seva secretària Elena Carrasco, durant la presentació del protocol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?