Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

Quatre municipis gironins participen a un pla pilot per intentar evitar el despoblament rural

L'objectiu és, a partir de rehabilitar una casa en desús, fixar o atraure gent al poble

Ribes de Freser

Són Ribes de Freser, Planoles, Palau de Santa Eulàlia i Vilademuls i son només 4 d'un total de 90 susceptibles de presentar-se a una convocatòria que anava adreçada a municipis de menys de 500 habitants o 3.000 disgregats en 10 nuclis i que tinguessin almenys dues cases buides al nucli.

L'ajut, d'un màxim de 15.000 euros si és per redactar un projecte de reforma o de 70.000 si és per obres, el rep l'Ajuntament perquè, si el que es rehabilita és una casa d'un privat, aquest es compromet a pagar el 40% de la reforma i a cedir aquell habitatge durant 15 anys.

Xavier Berga, subdirector general de coordinació d'actuacions al litoral, entorn rural i muntanya, diu que a l'hora d'escollir els projectes han tingut en compte què significarà aquella reforma.

Iniciatives contra el despoblament amb Raül Muxach

07:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000024073/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De moment, n'han quedat fora la reforma de masies o cases aïllades, que tindran una convocatòria pròpia en breu. Tampoc es subvencionen grans reformes que signifiquin pràcticament fer una casa nova. Ara s'estan redactant els projectes, d'aquí a mig any han de començar les obres i els treballs han d'estar acabats d'aquí a 18 mesos.

Berga considera que amb unes quantes convocatòries més, es podrà arribar realment allà on és necessari.

A part de subvencionar la reforma d'habitatge, l'administració es compromet a assessorar en tot el procés a aquests municipis que, a part de gent, també els falta, per exemple, un secretari municipal.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00