Domingo, 23 de Enero de 2022

Otras localidades

Els visitants per turisme esportiu creixen un 50% en cinc anys a Lloret

La Generalitat considera clau aquest nínxol d'oferta per ajudar a diversificar i desestacionalitzar el sector turístic

Una conversa del turisme esportiu

Una conversa del turisme esportiu / Aleix Freixas (ACN)

Fa 15 anys que Lloret de Mar està certificada com una destinació de turisme esportiu i el 2019, l'any abans de la pandèmia, 60.000 persones van visitar aquesta localitat per participar en algun dels 446 esdeveniments esportius que s'hi van organitzar, acompanyar algú que hi anava o, simplement, assistir-hi com a públic.

Són 20.000 visitants més que només cinc anys enrere un 43% més d'activitats organitzades per atraure un tipus de turista que a nivell català va deixar 558 milions d'euros, segons ha detallat el conseller d'Empresa, Roger Torrent, en l'acte inaugural del primer congrés mundial de turisme esportiu.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Aquests diners representen una mica més del 2% que es considera que genera el turisme a Catalunya però és un sector estratègic, diu Torrent.

A part de Lloret, Girona també la certificació de destinació de turisme esportiu. Un dels protagonistes de la primera jornada va ser l'esportista Kilian Jornet, que va intervenir en holograma. Jornet va destacar la importància de què aquestes activitats es facin preservant el medi ambient perquè la majoria es fan a la natura.

També ha advertit de la importància de reduir la petjada de carboni evitant desplaçaments innecessaris i utilitzar materials reciclats per fabricar la indumentària dels esportistes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?