Sociedad

Els Agents Rurals acusen ERC de traïció

Denuncien que, contràriament al que se'ls va dir, han pactat amb PSOE i Unidas Podemos un acord per a la jubilació anticipada dels cossos policials autonòmics que els exclou

Patrulla dels agents ruralsACN

Barcelona

Els Agents Rurals acusen Esquerra Republicana de Catalunya d'haver-los traït. Aquest divendres s'han concentrat davant la seu del partit a Barcelona per denunciar que, contràriament al que se'ls va prometre, els republicans han acabat pactant amb PSOE i Unidas Podemos un acord per a la jubilació anticipada dels cossos policials autonòmics que deixa fora els Agents Rurals.

Els seus representants sindicals no entenen per què se'ls ha exclòs després que fins i tot a l'abril es pactés en un acord de Govern que se'ls inclouria. "Ens sentim traïts", diu el representant dels Agents Rurals al sindicat IAC-CATAC, Hector Mahamud. "Tenim el mateix dret a la jubilació anticipada que la resta de cossos, tenim els mateixos riscos laborals que ells".

Defensen que són un cos petit en comparació amb els Mossos d'Esquadra – no arriben als 500 agents – i amb una mitjana d'edat que supera els 52 anys. Una situació que, segons precisa Mahamud, "fa que cada vegada siguin més habituals les baixes per mal d'esquena".

Reunió de dues hores a la seu d'ERC

Després de concentrar-se davant la seu d'ERC, els representants sindicals del cos d'Agents Rurals s'han reunit amb membres dels republicans a la mateixa seu.

Fonts del partit admeten el canvi d'última hora que ha exclòs els Agents Rurals de l'acord de pressupostos de l'Estat. Diuen que l'Estat no va acceptar la seva proposta i es comprometen a seguir treballant per aconseguir-los jubilacions anticipades el més aviat possible. El partit treu pit de ser l'únic que fins ara ha posat sobre la taula aquest tema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00