Miércoles, 26 de Enero de 2022

Otras localidades

Centenari del naixement de Carmen Llorca

Jordi Ortiz, escriptor i historiador

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Hui, 29 de novembre, se celebra el centenari del naixement de Carmen Llorca Vilaplana. Alcoiana que va desenvolupar una carrera acadèmica, professional i política determinant. Arribant a ser part del grup dels primeres eurodiputats espanyols al 1986.

Historiadora, escriptora i política, va fer carrera a Madrid. La seua tasca política comença als últims anys del Franquisme, en concret al 1974, on va accedir a la presidència de l'Ateneu de Madrid. Amb la reforma política i l'obertura al nou sistema constitucional, va impulsar l'Organització de Dones Independents (OMI) des d'on treballarien per "l'emancipació de la dona".

Vinculada als corrents conservadors i democristians, Llorca va formar part de Coalición Democrática, Alianza Popular i, per últim, el Partit Popular. Va ser diputada al Congrés per Madrid de 1982 a 1986. Amb la convergència d'Espanya a la Unió Europea al 1986, es van triar als 60 primers eurodiputats espanyols, entre ells Carmen Llorca. Tan sols 5 representants (de 60) eren dones.

L'alcoiana va ser eurodiputada fins 1994, ocupant grans responsabilitats. Va arribar a ser vicepresidenta del Grup Popular Europeu i de la Comissió de Drets de la Dona. L’any 1998 va morir amb 76 anys, deixant per la història un llegat al haver estat un agent important en moments determinants per a Espanya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?