Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Festival Cine

'Mama' i 'Colza, lo invisible' es reparteixen els premis de la desena edició del MON·DOC

Els premis es van entregar dissabte en un acte de cloenda

Julio Martín recolint el premi a millor llargmetratge / Ajuntament de Montaverner

Ontinyent

El passat dissabte 27 de novembre la Mostra de Cinema Documental de Montaverner va tancar la seua 13a edició amb la gala d’entrega de premis. Un acte en el qual van intervindre Inés Tudela, regidora de cultura de l’Ajuntament de Montaverner, i Modesto Martínez, diputat provincial. Ells dos i Jorge Boluda, alcalde de Montaverner, van ser els encarregats de donar a conéixer els documentals premiats.

Els tres guardons que atorga la Mostra de Montaverner es van repartir entre dos documentals. ‘Mama’ va ser la gran triomfadora en aconseguir el Premi MON·DOC al Millor Curt i el Premi del Públic. Pablo de la Chica, director del curt, es va mostrar molt agraït tant al jurat com al públic pels premis, i a tot el públic assistent i al poble de Montaverner per l’acollida que va tindre el seu treball i per l’afecte amb que el van rebre tant el dia de la presentació com el de l’entrega del premi. El director venia de recollir el dia abans el premi RTVE al millor curt iberoamericà al festival de cine d’Almeria i acaba de ser nominat als Premis Goya 2022 a millor curt documental.

‘Colza, lo invisible’, dirigit per Alberto Rull, va ser guardonat amb el Premi MON·DOC al Millor Llargmetratge. Un gran documental sobre una tragèdia coneguda, però que aporta dades i un punt de vista que fins ara no s’havia presentat. Va recollir el premi el guionista del documental Julio Martín. Estos dos documentals mostren la qualitat dels documentals projectats en MON·DOC 2021 i la categoria que el festival va adquirint any rere any dins del panorama nacional.

Montaverner tanca un any més la seua Mostra de Cinema Documental amb un gran èxit de públic i amb el reconeixement dels convidats que han visitat el festival, del qual destaquen la seua organització i hospitalitat i l’estima que el poble de Montaverner te pel cinema en general i pel documental en particular. Des de la organització de la Mostra i la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Montaverner asseguren que continuaran amb esta aposta pel cine documental, perquè MON·DOC te molt de futur per davant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00