Tribunales

Condemnat a 26 anys i 9 mesos de presó l'home que va matar la mare a Sils

La mort es va produir el novembre del 2017 però el cos no va ser localitzat fins el 31 d'agost de 2018.

Imatge de l'ara condemnat, durant el judici. / Imatge: Agència ACN

Girona

El jurat popular ha declarat Jorge Gutiérrez culpable d'assassinat agreujat per traïdoria i parentiu i per haver-lo comès per ocultar un altre delicte, falsedat en document mercantil i estafa continuada a la Seguretat Social.

El tribunal considera provat que el 9 de novembre del 2017 va matar la mare, de 63 anys, al domicili que compartien a la urbanització Vallcanera de Sils per ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 fent-se passar per ella i seguir cobrant la pensió de viduïtat de la víctima per mantenir un ritme de vida que ell no podia assumir.

Un ritme de vida que s'havia accelerat quan va començar una relació sentimental amb una prostituta que no ha pogut ser localitzada perquè va abandonar el país. Va gastar-se molts diners en viatges, nits d'hotel o joieries, entre d'altres, tot i que no tenia feina coneguda.

També conclou que va amagar el cos de la mare embolicat en plàstic en una habitació de la casa que va segellar amb escuma de poliuretà per evitar que se sentís la pudor. Els Mossos d'Esquadra el van acabar localitzant el cos el 31 d'agost del 2018 després que les amigues denunciessin la seva desaparició perquè no es van creure els missatges de wattsapp que el condemnat els enviava fent veure que era la mare.

El fiscal demanava inicialment 31 anys de presó. A part de la pena de 26 anys i 9 mesos, la condemna inclou una indemnització de 15.000 euros per al germà i 9.139 euros més a la Seguretat pels diners estafats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00