Fútbol

Baena i Stuani tornen a portar el Girona pel bon camí

El jugador cedit pel Villarreal va tornar a fer un partit superlatiu i Stuani, amb 2 gols, ja és pitxitxi en solitari.

El Girona segueix a tres punts de play-off i retalla la distància amb l'ascens directe a 8 punts.

Baena i Stuani celebren el segon gol del partit. / Imatge: La Liga

Girona

El Girona segueix a tres punts del play-off però ha retallat tres punts la distància amb l'ascens directe -ara queda a 8- després d'un triomf contundent contra un dels equips més en forma del moment, el Leganés.

Els gironins han desequilibrat el partit amb una acció de fortuna però quan s'han posat per davant de marcador han estat implacables amb un rival que s'ha descosit quan ha hagut de fer alguna cosa més que defensar-se.

Baena i Arnau han estat imparables per banda dreta i Stuani ha firmat un doblet que el converteix en pitxitxi en solitari de la categoria amb 11 gols, un més que en tot el curs passat.

El conjunt que dirigeix Míchel ja ha arribat al descans amb un marge de dos gols després d'una primera meitat difícil de fer baixar. Amb el Leganés molt aplicat en la pressió i un Girona que no feia circular la pilota prou ràpidament per superar-lo, la primera mitja hora ha estat molt poc vistosa.

La millor notícia ha estat que, en l'intent de construir, no s'han comès errors que donessin vida al rival, com havia passat altres vegades i, a diferència d'altres vegades, avui la persistència ha tingut premi.

Samu Saiz -molt actiu en la recerca de l'espai- ha obert una primera escletxa en una pressió que ha acabat amb un xut desviat quan, segurament, l'assistència a Stuani era una opció millor (29'). Baena l'ha fet més gran poc després en una acció a dins de l'àrea amb túnnel inclòs al defensor que ha acabat generant el corner del que ha nascut el primer gol, obra de Samu Saiz a passada de Baena i amb la col·laboració inestimable d'Arnaiz, que ha desviat el xut del jugador del Girona (33').

Poc després, Pol Lozano ha fregat el 2-0 amb un xut que ha passat arran de pal en una transició que ningú ha sabut aturar. I és que quan el Leganés s'ha vist obligat a apujar la pressió, el Girona ha tingut més facilitat per trobar espais.

Amb tot, el conjunt visitant hauria pogut empatar molt aviat si l'àrbitre hagués decidit pitar penal en una disputa entre Randjelovic i Jairo però després d'un parell de minuts d'incertesa, no li ha fet falta ni anar-ho a veure a la petita pantalla per concloure que el defensa del Girona havia tocat, bàsicament, pilota.

I en l'acció següent, Stuani ha fet el 2-0 culminant una nova contra nascuda dels peus d'Arnau i accelerada per Baena que ha agafat els madrilenys molt mal posats.

A la segona meitat el Girona ha sortit amb el propòsit de matar el partit a la contra i ha 'convidat' el Leganés a fer passos endavant perquè Baena i Samu poguessin castigar amb la seva velocitat de cap i cames.

Samu ha tornat a tenir el punt de mira desviat en una contra gestionada per Jairo i un Baena que ha marcat als 66' aprofitant un rebuig del porter després d'una gran acció iniciada per Juan Carlos amb passada a l'espai de Baena, assistència d'Arnau i xut de Stuani que repèl inicialment Riesgo.

Després de consultar-ho amb el VAR, l'àrbitre l'ha acabat anul·lant per fora de joc de Stuani en la rematada prèvia. En canvi, no hi ha hagut res a objectar quan l'uruguaià ha culminat amb un cop de cap marca de la casa una acció de tiralínies entre Baena i Arnau que ha acabat amb una centrada del primer des de la línia de fons (78').

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00